BORBA PROTIV KORONAVIRUSA SE NASTAVLJA: Institut Torlak proizveo milion i po doza "Sputnjik V" vakcine

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je zajedno sa svojim ruskim partnerima do sada proizveo 1.500.000 doza "Sputnjik V" vakcine komponente 1 i komponente 2, izjavila je direktorka ovog instituta Vera Stoiljković, javlja Tanjug.

- Institut "Torlak" je zajedno sa državom Srbijom, sa Vladom i sa našim Ministarstvom, uz ogromne napore, uspeo da proizvede vakcinu protiv kovida. Sama ta činjenica da je tu vakcinu uspeo da proizvede mali broj farmaceutskih kuća i država uopšte, daje na značaju kako našoj kući, tako i našoj zemlji - rekla je ona za RTS.

Osim vakcine protiv kovida, "Torlak" je neposredno pre sezone distribuirao i svoju trovalentnu vakcinu protiv gripa, tako da je i ona u količini od 200.000 doza na raspolaganju građanima Srbije.

U skladu sa ugovorom koji su potpisali sa ruskom stranom, do kraja godine proizvešće još 2.500.000 doza komponente jedan i dva.

- Nadamo se da će ta saradnja biti nastavljena, vakcina je odlična, efikasna, kvalitetna, bezbedna i zaista je od srca preporučujemo za vakcinaciju - navodi Stoiljković.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još