PROMENITE RUTINU: Kako negovati kožu tokom hladnih dana?

Približavanjem nižih temperatura, suvog vazduha i stalnoj izloženosti grejanju kada smo unutra dolazimo do negativnih dejstva na zaštitnu barijeru kože. Postaje osetljivija, crvena i iritirana.

Nega kože tokom zime

Sredstva za čišćenje kože

Penušava sredstva za čišćenje imaju svoje pozitivne efekte, ali bi tokom zime trebalo da ih odložimo. Penasta ili sredtsva na bazi salicilne kiseline su odlična u uklanjanju prljavštine i ulja, ali sadrže sulfate koji mogu više da isuše od drugih vrsta sredstava za čišćenje. Kreme, balzami i ulja mogu efikasno da operu kožu dok održavaju hidrataciju kože i ne ometaju barijeru kože.

Piling

Nežni piling može da pomogne u uklanjanju mrtvih ćelija kože nakupljenih iz suvog zimskog vazduha, ostavljajući kožu sjajnijom i pomažući da se vaša hidratantna krema nakon čišćenja bolje apsorbuje. Važno je samo da sa pilingom ne preterujemo, jer bi to dovelo do suvoće i iritacije. Jednom nedeljno je sasvim dovoljno.

Smanjite vreme i temperaturu tuširanja

Produženi kontakt sa toplom vodom može da liši kožu njene prirodne vlage. Nakon tuširanja dok je koža još uek vlažna, nanesite hidratantnu kremu da biste osigurali hidrataciju.

Pređite sa hidratantne kreme na bazi losiona na kremu

Glavno pravilo zimske nege kože je održavanje hidratacije kože. Losion je bio dovoljan tokom letnjih dana, ali tokom zimskih meseci bi bilo dobro da pređemo na kremaste proizvode.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još