U NJEGOVU KUĆU SAM UŠLA KADA SAM IMALA 16 GODINA: Sara Oster Rokvić sećanjem odala poslednju počast Marinku (FOTO)

Sara Oster Rokvić, tokom jučerašnjeg dana 11. novembra, našla se u povorci ožalošćene porodice koja je na večni počinak ispratila Marinka Rokvića.

Supruga Marka Rokvića, poslednju počast pevaču, odala je sećanjem na njega. Marinkova snajka oglasila se u vidu zajedničke fotografije sa pokojnim folkerom, koja je nastala dok je bila trudna, i raznežila svoje pratioce na Instagramu.

Ova harizmatična brineta, otkrila je da je u kuću porodice Rokvić ušla sa svega 16 godina, a da je dugi niz, sve do smrti šezdesetosmogodišnjeg velikana dobijala samo ljubav i poštovanje, kao i da je mnogo toga naučila od njega.

- U njegovu kuću ušla sam kada mi je bilo 16 godina. Narednih sedamnaest, od njega sam doživela samo ljubav i poštovanje, bez ijednog jedinog izuzetka. Stub naše porodice uvek je bio podrška, pomoć i vetar u ledja. Veliki učitelj kako treba ići kroz život. Mnogo sam naučila. Kako treba poštovati druge, pomagati onima kojima je potrebno, a pre svega vrlo voditi računa i o sebi. Kako treba raditi ono što voliš, biti uporan, imati samopouzdanja, truditi se, izgarati za svoju strast, ali nenametljivo i na svoj način. Tražiti kvalitet, i ne pristajati na manje, uvek oprostiti i biti čovek koji svima otvara svoja vrata i ruke. Kako uvek imati na umu da je porodica najvažnija i držati je se čvrsto. Kako biti hrabar, snažan umom, veliki optimista, dostojanstven, čist u duši i podignute glave - napisala je Sara u opisu svoje objave i dodala:

- Veliki učitelj, uzor i ponos naše porodice. Nije bilo lako u poslednjih godinu dana, a još manje će biti dalje. Srca nam krvare, ali njegova večnost i međusobni zagrljaji naš, njegove porodice - zavijaju zavoj na rane.
Nikada se nismo rastali, a da mi nije uz poljubac izgovorio uvek jednu te istu rečenicu: "Ćao Sarka, ćao dušo moja!". Poslednji put to nije učinio, ali rekla sam ja, sa pogledom na oblake: "Ćao deda, ćao dušo naša. Nigde Vi ne idete, zauvek pevate u srcima našim".

Autor: Nadlanu.com/T.K.
Foto: oster_little_momster/Instagram

Pogledajte još