PORODICA I PRIJATELJI NEUTEŠNI: Održana komemoracija povodom smrti Merime Njegomir

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je 20. novembra posle borbe sa teškom bolešću, a danas, 23. novembra održava se komemoracija njoj u čast u kamenoj sali Radio Beograda.

Tim povodom neutešna porodica, prijatelji i kolege, okupili su se kako bi Merimi odali poslednju počast.

Među onima koji su došli bili su i Radiša Urošević, kompozitor Miša Mijatović, Olivera Kovačević, Bora Dugić, Ivan Milinković, Branka Sovrlić, Snežana Đurišić, Lepa Lukić kao i pevačica Ana Bekuta, čiji partner Milutin Mrkonjić je trenutno u teškom stanju u bolnici.

Pevačica Ana Bekuta održala je govor i potresnim rečima se oprostila od kume:

- Ovde sam danas da govorim o svojoj kumi, drugarici, koleginici, pevačici, prijateljici… Teško mi je da govorim jer na ovo nisam bila spremna, Merima je otišla tako brzo i nečujno kao ptica, koja stoji na prozoru i peva, pa samo poskoči i nestane. Kada sam čula da je umrla obuzela me je tuga i praznina i stanje bespomoćnosti. Zašto ona? Zašto tako brzo? Zašto baš sada? Misli su mi se blokirale, osetila sam se napušteno. Znam da je to sebično reći, ali osetila sam se potpuno ostavljeno... - rekla je Bekuta, a potom zaplakala.

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

- Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Ja još uvek znam da je veza među nama večna i neraskidiva.

Da podsetimo, Merima je rođena 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Iza sebe je ostavila četvoro dece - ćerke Milicu, Jelenu, Ljubicu i sina Marka.

Izvor:  Blic.rs/Objektiv.rs
Foto: merimanjegomirofficial/Instagram

Pogledajte još