Onlajn radionica "Etika i vrednosti u digitalnom dobu" u petak, 26. novembra

Onlajn radionica "Etika i vrednosti u digitalnom dobu" u organizaciji Ministarstva kulture i informisanja održaće se u petak, 26. novembra, sa početkom od 10.00 časova.

Radionica će se realizovati putem Zoom platforme, a predstavnici kompanija koje žele da u njoj učestvuju mogu se registrovati putem sledećeg linka koji se nalazi OVDE.

Tehnološki razvoj koji je revolucionarno izmenio medijski pejzaž suštinski je preoblikovao i samu prirodu sedme sile i njene principe i vrednosti. Sadržaj koji proizvode građani danas poprima nove oblike, osnažen internetom, što ga čini na treptaj oka i klik udaljenim od interakcije s publikom.

Kompleksni medijski prostor koji profesionalni novinari dele uporedo sa korisnicima medijskih platformi i društvenih medija, sve je uzburkaniji. Transformacija generalno podrazumeva otvaranje novih mogućnosti, a istovremeno i poteškoće za dosadašnju praksu.

Kako aktuelni alati medijske ekologije mogu odgovoriti na sve kompleksnije medijsko okruženje i kako se mogu podržati etički i profesionalni standardi u današnjem, a posebno sutrašnjem ekosistemu profesionalnog i amaterskog novinarstva? - pitanje je koje se nameće.

Radionicu će moderirati Zoran Stanojević, urednik, Radio-televizija Srbije, a njegovi sagovornici biće:

  • Isabela de Kourson, direktorka redakcije, Međunarodno odeljenje magazina HOLA! HELLO!,
  • Ejdan Vajt, osnivač i počasni predsednik Mreža za etičko novinarstvo (Ethical Journalism Network),
  • Gordana Novaković, generalni sekretar Saveta za štampu,
  • Ketlin Stjuart, menadžer za javne politike, regulacija sadržaja (EMEA), Meta.
Pogledajte još