Konferencija “Svet u 2022” 14. decembra u Narodnoj skupštini Republike Srbije

The Economist godišnja konferencija pod nazivom “Svet u 2022” ove godine će se održati u hibridnom formatu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, 14. decembra, s početkom u 9 časova.

Učesnici konferencije će se okupiti u maloj Sali Narodne skupštine a publika će i ove godine konferenciju moći da prati putem prenosa uživo na YouTube kanalu.

„Svet u 2022“ jedna je od najstarijih konferencija koju organizuje kompanija Color Media Communications, i već je postala prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o političkom, poslovnom, i društvenom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja u narednoj godini.

Jubilarna deseta “Svet u 2022” konferencija održaće se 14. decembra 2021. u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a program možete pronaći na sledećem linku: www.communications.rs/svetu2022  

Kao i svake godine na skupu će se okupiti čelni ljudi Vlade Srbije, Pokrajinske Vlade, predstavnici diplomatskog kora i bilateralnih komora i asocijacija, ekonomisti i vodeći privrednici iz Srbije i regiona, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog miljea.

Ove godine, kroz panele i studije slučaja, učesnici će pokušati da daju odgovore na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svet u 2022, kakve su posledice globalne pandemije na našu i svetsku ekonomiju i kako ih prevazići, kako je kultura odgovorila na izazove u proteklih godinu dana i šta je očekuje u narednoj...

Konferenciju otvaraju: Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja, Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka za rudarstvo i energetiku, Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, Frančeska Boneli, šefica Predstavništva UNHCR-a u Srbiji i Alessandro Bragonzi, šef regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

U prvom panelu ambasadori Nj.E. Tomas Šib, ambasador Nemačke, Nj.E. Šan Maklaud, ambasadorka Velike Britanije, Nj.E. Džajlz Norman, ambasador Kanade, Nj.E. Pjer Košar, ambasador Francuske i Nj.E. Amr Aljowaily, ambasador Egipta u Srbiji, pričaće o tome kako će izgledati svet u narednoj godini.

Predstavnici bilateralnih komora i poslovnih asocijacija, Zoran Petrović, predsednik AmCham Srbija, Dragan Stokić, predsednik francusko-srpske privredne komore, Đorđo Markeđani, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika i Oliver Lepori, izvršni direktor Japanske poslovne alijanse u Srbiji probaće da daju odgovore na pitanja o kretanjima srpske privrede u narednoj godini.

Konferenciju su podržali Evropska Investiciona Banka EIB, Srbijagas, Telekom Srbija, Egzakta, Alumil i Coca-Cola.

Ukoliko želite da pratite konferenciju putem prenosa uživo na YouTube kanalu, molimo vas da se za praćenje putem lajvstrima registrujete na link:
https://jj349.typeform.com/to/WpovHdNB

Pogledajte još