DUBINSKI HIDRIRAJU I VRAĆAJU IZGUBLJENI SJAJ: Tri maske za suvu i oštećenu kosu

San svake žene je lepa i svilenkasta kosa. Usled čestog farbanja, feniranja i peglanja kosa gubi sjaj pa je pravi izazov da ona izgleda negovano. Dobra vest je da ju je uz pomoć domaćih maski moguće oporaviti.

Pronašli smo tri recepta za maske koje mogu da preporode kosu od korena do samih vrhova.

Maska za oporavak suve kose sa kokosovim uljem

Kokosovo ulje za kosu je fenomenalno za suvu kosu jer održava njenu vlažnost, čini je mekanom i elastičnijom pa se kosa manje kida. Masne kiseline iz ovog ulja mogu da prodru dublje u dlaku nego obični regeneratori.

Kako napraviti ovu masku za suvu kosu?

Jednostavno rastopite malo kokosovog ulja i nanesite na kosu. Prekrijte kapom za tuširanje i ostavite sat vremena. Nakon toga temeljno isperite.

Maska od kvasca

Maska od kvasca pomoćiće da kosa ponovo dobije zdrav izgled. Ne samo da će vratiti vlagu kosi, nego ćeš je i dobro nahraniti vitaminima za kosu, a najviše onima iz B grupe kojih ima u kvascu.

Priprema:

Kockicu svežeg kvasca rastopite u malo toplog mleka, pa tome dodajte kašičicu meda i kašiku maslinovog ulja. Nakon toga masku nanesite na vlažnu kosu i ostavite da odstoji sat vremena.

Prekrijte kapom za tuširanje i nakon toga operite kosu na uobičajen način.

Maska sa ricinusovim uljem

Ricinusovo ulje je među pripadnicama lepšeg pola poznato kao ulje od kojeg raste kosa, trepavice, obrve. Odlično je za kosu, ali ne samo za rast, već se od njega može napraviti delotvorna maska za suvu kosu.

Kada se primenjuje za rast kose, onda se ono urtljava u samo teme. Međutim, kada se radi o tretmanu suve kose, onda se ono nanosi duž dlake, a posebno na delove kose koji su oštećeni.

Maska do ricinusa za suvu kosu nanosi se na mokru kosu nakon čega je potrebno ostaviti da deluje oko sat vremena pre nego što je isperete.

Izvor: Onaportal.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još