VEROVANJE U KARMU: Kako da saznate ko ste bili u prošlom životu?

Prema istočnjačkoj filozofiji uz pomoć nekoliko tehnika možemo da otkrijemo šta smo bili u prošlom životu i šta nosi naša karma.

Istočnjačke filozofije na život ne gledaju kao na nešto konačno, što ima početak i svoj kraj, već kao na ciklični proces. Prema tome, svakome od nas ovo nije prvi život na Zemlji i najverovatnije neće biti ni poslednji.

Ono kako izgledamo, šta volimo ili ne volimo, čemu težimo, čega se plašimo, prema ovom verovanju, dobijamo od karme iz prethodnog života.

Kako bismo otkrili šta znači naša karma i kako bismo saznali ko smo bili pre, moramo se poslužiti sledećim tehnikama:

Snovi

Prema istočnjačkoj filozofiji, ono što sanjamo može otkriti nešto o prethodnom životu. Naime, sve što vidite u snu morate zapisati čim se probudite kako biste analizirali i rešili zagonetke.

Zahvaljujući ovoj tehnici, biće vam lakše da uklonite blokade iz podsvesti i dođete do znanja koje je pohranjeno od prošlih inkarnacija duše. Ovaj proces je dugotrajan, budite strpljivi.

Meditacija

Osim što pomaže da se oslobodite stresa i obnovite energiju, meditacija pomaže da se opustite, naučite da kontrolišete tok energije i otvorite svoju podsvest.

Svakodnevno meditiranje će otvoriti skrivene uglove vašeg uma i pomoći vam da zapamtite sve. Takođe, važno je meditirati u dobrom raspoloženju i tišini, ili pak uz laganu muziku i mirisne štapiće ili sveće.

Analiza navika, želja i težnji

Ova analiza takođe može pomoći da se upoznate sa svojim prošlim životom. Svaka osoba sanja i teži onome što je čini srećnom, a sve želje imaju pozadinu.

Pažljivo proučavanje svojih potreba pomoći će vam da uronite u svoju podsvest. Na primer, ako osećate neku čudnu i neobjašnjivu povezanost s nekim mestom, zemljom, ili stranim jezikom, to može biti eho iz neke ranije inkarnacije, smatra se u istočnoj filozofiji.

Izvor: Sensa
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još