Festival “Božićna čarolija”: Udruženje "Folklorika" nastupa na platou ispred "Promenade"

Udruženje The Best Events uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada organizuje festival pod nazivom “Božićna čarolija”, koji će se održati od 10. decembra 2021. do 10. januara 2022. godine, na platou ispred TC Promenada.

Tokom 30 festivalskih dana od 18.00h na “Raspevanoj jelci” nastupaće dečiji horovi koji pevaju božićne i novogodišnje pesme, a od 19.00h sledi muzički program i nastupi poznatih novosadskih muzičara i DJ-eva.

Na bini “Božićne čarolije”, s početkom od 19 časova, danas će nastupiti Udruženje „Folklorika“.

Udruženje je osnovano u Novom Sadu na Međunarodni dan mladih 12. avgusta 2016. godine, sa ciljem da afirmiše decu i mlade za narodno stvaralaštvo i tradiciju. Udruženje broji oko 80 članova koji se okupljaju u okviru pet folklornih ansambala. Najmlađi ansambl je "Folklorna azbuka" za decu uzrasta od 3 do 6 godina, a najstariji "Rekreativni folklorni ansambl" u kojem se druže veterani, koji žele da nauče da igraju ili su nekad igrali.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama posetioci će moći da kupe raznovrsne praznične rukotvorine, dekupaž predmete, nakit, slatke i slane gurmanluke, kao i kuvano vino i čaj koji su neizostavni deo zimskog festivala.

Program će upotpuniti atraktivne aktivacije za sve uzraste, a za naše najmlađe sugrađane, kolege iz Novosadsko vaspitno-obrazovnog kruga i tima JP Vojvodinašume pripremaju zanimljive kreativne i edukativne radionice.

Partneri festivala su: Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, TC Promenada, JP Vojvodinašume, Coca-Cola, Heineken sa brendom Zaječarsko, Orbit, San Creme keks kompanije Mondelez i VODA VODA Vodica.

Više informacija možete motražiti na zvaničnom sajtu Božićne čarolije: http://www.communications.rs/bozicnacarolija2021/

Foto: CMC / Taste of planet

Pogledajte još