INTERVJU: Aleksandra Perović

Aleksandra Perović će u utorak, 19. aprila na koncertu grupe Moby Dick otpevati nekoliko pesama koje je snimila dok je bila u grupi kao i hit koji je obeležio njenu dosadašnju solo karijeru, „Opijum“.

-Prvo sam pročitala u novinama da se „Moby Dick“ vraća na scenu. Nisam verovala, mislila sam da je novinarska patka a onda me je Srđan nazvao, rekao da planira povratak i da bi u čitavoj toj priči voleo da vidi mene kao gosta pošto sam u grupi provela skoro pet godina. Drago mi je što je on smogao snage, volje, želje da se vrati.

Seća se Aleksandra koncerta u Sava centru ’99, pamti i datum – 18. novembar?
-Bilo je to zaista divno uprkos teškom vremenu za našu zemlju, bombardovanju... Sada još uvek ne prisustvujem probama, imaćemo udarničku varijantu tri dana pred koncert. Srđan želi da muzičari budu sto posto sigurni, da se ne „pogube“ pa onda ja dolazim. „Opijum“ pevam ne čekajući da ga novi solo hit skine sa trona već uz želju da mu se neka pesma na tom mestu pridruži. Autori sada pokušavaju da mi naprave drugi „Opijum“ a ja neću to već nešto potpuno drugačije.

Pripremate li neku posebnu odevnu kombinaciju za utorak ?
-Razmišljala sam dugo o tome. Drugačija je postavka u glavi kada znaš da to nije tvoj samostalni koncert i nisu dva sata programa već sam tu na petnaestak minuta. Ne bih volela ništa pre-elegantno, neke haljine... Mislim da će to biti neka potpuno moja, opuštena varijanta. Razmišljam da li da izbegnem farmerke iz kojih inače ne izlazim. Ne vidim sebe u suknji, više sam u rokerskom, sportskom fazonu. Možda budu crne pantalone (smeh).

Rado se sećate perioda u Moby Dick-u ?
-Rado i često. Setim se putovanja, pogotovo prvog. Dobila sam poziv da uđem u grupu u utorak, a već za vikend smo bili u Beču na prvoj tezgi. Tekstove sam učila šetajući gradom sa ogromnim slušalicama na ušima. Najviše pamtim te sulude, smešne situacije.

Svako je posle krenuo svojim putem ali ste i dalje ostali u dobrim odnosima ?
-Ne vidim zašto to ne bi bilo tako. Najlakše je sa nekim se posvađati i reći mu da se okrene na drugu stranu. Mene morate baš mnogo, mnogo da ujedete, pa čak i kada me ujedete, a moji ste, malo progledam kroz prste.

Solo karijera ?
-Planiram novi singl, trenutno sam u pregovorima sa ljudima koji bi trebalo da podrže priču oko spota i svega ostalog. Čim stavimo, onako lepo, tačku na to – krećemo u izradu. Nadam se da ćemo sve to da odradimo u skorije vreme – poručila je za kraj razgovora Aleksandra Perović.

Milan Ćunković

Pogledajte još