OSVEŽIĆE LICE I DATI MU BESPREKORAN IZGLED: Najpopularnije nijanse karmina koje će dame nositi u 2022. godini

Odabir savršenog ruža može podići i najjednostavniju odevnu kombinaciju, te licu dati potrebnu svežinu, ali u moru ruževa raznih marki i boja problem je pronaći onaj savršeni. I dok mnoge žene glamurozni izgled vezuju isključivo uz crveni ruž, svetlije nijanse mogu biti jednako upadljive i zanimljive.

Ako su vam klasične crvene nijanse ruževa za usne dosadile, onda je ovo godina u kojoj će pažnja biti usmerena ka nešto vedrijim, ali umerenijim tonovima. Imati dobar ruž u kozmetičkoj torbici pola je odrađenog posla, a posebnost ovog proizvoda je to što može osvežiti lice te mu vratiti besprekoran izgled.

Iako su crvene nijanse ruževa najpopularnije, u 2022. godini će još jedna nijansa pronaći svoje mesto u majkap kolekcijama, a reč je o nežno roze tonovima. Budući da "nude" faza gospodari bjuti scenom unazad nekoliko sezona, nežno roze nijanse javiće se kao odgovor na već jednolične izglede, te pružiti dašak svežine svakodnevnom izgledu.

Roze proizvodi za usne dostupni su u raznim varijantama - ruževi sa matte, sheen, te velvet finišem, te je reč o boji koja lice čini svetlijim i odmornijim, ali u mnoštvu tonova i nijansi roze ruževa lako se izgubiti. Idealni su za svaku priliku i pristaju apsolutno svima, ali zapravo jedino što je prilikom odabira potrebno imati na umu je podton kože i prirodna boja usana.

Odabir ruža

Važno je znati da se ruževi biraju u odnosu na ton kože, a u zavisnosti od toga koliko je ona svetla ili tamna razlikujemo svetli (porcelanski), tamni i srednji (neutralni) ton, te svaki od njih ima svoju dobitnu roze nijansu.

Jednostavan test za perfektan izbor

Kako bi se odredio podton kože potrebno je na dnevnom svetlu pogledati vene oko ručnog zgloba i utvrditi njihovu boju - plave ili ljubičaste su hladan podton, zelene ili maslinaste topli podton, a ako se ne može odrediti boja, reč je o neutralnom podtonu.

Pravilo je jasno: topli podtonovi traže šminku toplih boja, hladni hladnu, dok neutralnima odgovara sve. Što je veći procenat crvene, žute ili narandžaste u nekoj boji, ona je toplija, a plave, zelene ili ljubičaste - hladnija.

Roze ruževi mogu biti nežni i sofisticirani, jedva primetni i odvažni. Mogu varirati od bejbi pink nijanse koja ima primese bele boje do eklektično roze, mogu se nositi mat ili sjajni. A kao i kod svakog drugog ruža, dobro pripremite usne, napravite lagani piling i hidrirajte ih pre nanošenja ruža.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još