BORBA SE NASTAVLJA: Zoranu Kaleziću odstranjen deo pluća koji je zahvatio karcionom, pevač otkrio kako se oseća

Pevač Zoran Kalezić vodi životnu bitku posle operacije pluća u Podgorici, kada mu je odstarnjen deo plućnog krila koji je zahvatio karcinom.

- Borim se. Sada idem na hemioterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti "Brezovik" u Nikšiću. Te hemioterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da "kupe" dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - rekao je Zoran.

- Tu sam shvatio šta znači biti narodni umetnik. Doktori, hirurzi i celokupno medicinsko osoblje pokazuje mi ljubav u svakodnevnom ophođenju, što me čini srećnim. Još više sam srećan što je uz mene i supruga Irena, jer deca žive svoje živote, sin u Americi, a ćerka u Beogradu - kaže Kalezić.

- Voleo bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gde sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha. Pevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama - rekao je Zoran.

Izvor: Kurir.rs/Novosti
Foto: ADRIA TV Montenegro-Printscreen/Youtube

Pogledajte još