SAVETI ZA DAME: Sakrijte podbradak pomoću četiri trika

Podbradak često izaziva neprijatan osećaj kod osoba koje ga imaju. Naravno, on neće tek tako nestati, ali ništa vas ne košta da probate neki od ovih trikova.

1. Trik s odećom

Izbegavajte odeću koja pogled fokusira na vrat: izbegavajte bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame. Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberite one niske kragne ili V-izrez. Ako ne volite V-izrez, dobar je i ženstveni izrez lađa kroja.

2. Trik s frizurom

Ne određuje samo odeća kako ćete izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekat gotovo face lift-a, ali bez uplitanja hirurga. Nosite dugu kosu? Onda je dobar izbor rep - izdužuje lice i vrat, pa tako podbradak neće toliko "štrčati", odnosno isticati se i upadati u oči. Kratki bob može dodati nešto volumena u području oko brade, što će učiniti da podbradak izgleda mršavije.

3. Trik s nakitom

Volite li da nosite dugačke, velike i upadljive minđuše? Bolje ih je izbegavati ako želite da prikrijete podbradak. Sitne su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata. Velike minđuše privlače ga baš tamo gde ne želite da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duge da završavaju baš u visini vilice (i podbratka).

4. Trik sa šminkom

Šminka ima mnogo složeniji zadatak od toga da učini oči vizuelno većim ili im naglasi boju. Veštom upotrebom šminke možete učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči. Ako imate dvostruki podbradak, konturisanje je za vas mejkap tehnika koja je izašla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice, možete optički stvoriti senke i linije koje ne postoje.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još