ŠTETE VLASIMA: Koje su najčešće greške koje pravimo pri nanošenju maske za kosu?

Greške pri nanošenju maske za kosu nam mogu oštetiti vlasi, te frizuru učiniti beživotnom i bez sjaja.

Svaki frizer će vam reći da je regenerator sastavni deo svakog pranja kose, a isto tako i da je maska za kosu nešto potpuno drugačije, što biste, ako želite da imate zdravu kosu, trebalo da koristite barem jednom sedmično. Ipak, iako sve ovo znamo mi ili ne koristimo masku za kosu ili je koristimo pogrešno. Saznajte o čemu je reč.

Greške pri nanošenju maske za kosu

Maska za kosu daje joj sjaj, hrani je, poboljšava njenu elastičnost i čvrstoću, a to bi, bez obzira na tip kose, svakako trebalo da bude prioritet. Ali, znate li kako zapravo pravilno naneti masku za kosu? Za one koji imaju jako oštećenu kosu, preporuke su da nanesete masku uveče, prespavate i da tek ujutro operete kosu. A šta je s regularnom upotrebom?

Realno, najčešće ćemo masku za kosu naneti kao poslednji korak pranja kose za vreme tuširanja. Koliko je zapravo pravilno naneti masku na potpuno mokru kosu?

Ako masku nanosite na kosu koja je natopljena vodom, u folikule vlasi, neće ući svi benefiti koje maska pruža, odnosno, kosa će apsorbovati manje proizvoda. Ono što bi trebalo da uradimo jeste da nežno ocedimo kosu ili da natapkamo peškir. Pa tek onda da nanesemo masku, prolazeći prstima duž cele kose. Nakon što isperemo kosu od maske i isfeniramo je, imaćete bolji volumen, veći sjaj i zdraviju kosu.

Izvor: Ljepotaizdravlje.hr/Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još