VOJVODINA U 2022.: Igor Mirović - Za Vojvodinu je najvažnije pitanje zajedništva

Kompanija “Color Media Communications” i magazin ”Diplomacy&Commerce” tradicionalno, i ove godine su organizovali konferenciju “Vojvodina u 2022.” koja je upravo počela u velikoj sali Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Konferenciju je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade koji je rekao da je cilj konferencije da predoči šta će u nekim najvažnijim društvenim sferama života doneti godina koja je tek počela.

“Za nas u Vojvodini je najvažnje pitanje unutrašnjeg zajedništva. Primetio sam da sam smo brod koji se zove Vojvodina proteklih šest godina vodili bez ijednog ozbiljnijeg međunacionalog incidenta. To je od izuzetnog značaja za to naše zajedništvo koje gradimo jer je ono preduslov i to ne samo kada je reč o odnosu većinskog naroda i manjinskih zajednica već i o zajedništvu i solidarnosti i sa onim manjinskim grupama koje su uvek u fokusu javnosti i koje se razvijaju i čija se prava nadograđuju i u tome moramo da učestvujemo svim svojim kapacitetima što i činimo. Ovo je preduslov za ekonomski i ukupni društveni razvoj. I mi smo taj ekonomski razvoj poslednjih šest godina sprovodili na jedan osmišljeni način koji je doveo do konkretnih rezultata. 2022. godina mora biti godina snažnijeg kontinuiteta u tom smislu. 2022. mora biti početak novog razvojnog perioda” - istakao je Mirović.

"Sa velikim optimizmom ulazimo u 2022. godinu i kada je reč o ekonomskom razvoju i kada je reč o očuvanju društvene stabilnosti i osobenosti koju Vojvodina ima. Vojvodina je u proteklih šest godina dobila mnogo konkretnih stvari, nije bilo prazne priče, prema programu koji je bio veoma konkretan i očekujem da i u narednoj godini nastavimo sa istim tempom" - zaključio je Mirović.

Robert Čoban, predsednik Color Press Group i organizator konferencije je na otvaranju, takođe rekao da ima zadovoljstvo da već četvrtu godinu se ovde okupljamo i razgovaramo o ključnim temama za dalji razvoj Vojvodine. Ne samo da govorimo o dostignutim rezultatima već i da pokušamo da predvidimo neke događaje koji će se dogoditi u ovoj godini i da skrenemo pažnju ljudima koji donose odluke na teme koje se tiču svih nas.

Konferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini. Učesnici će kroz pet panela razgovarati o privredi, zdravstvu, turizmu, kulturi i mnogim drugim temama u uslovima “nove normalnosti”. Upravo zato i konferencija se održava u hibridnom obliku kako bi svi koji nisu u mogućnosti da budu u svečanoj sali, konferneciju mogu pratiti putem direktnog prenosa na YouTube kanalu Color Media Communications.

U prvom panelu koji je u toku,  Vojvodina, evropski region - Kako iskustva iz drugih država mogu da pomognu napretku Pokrajine učestvuju: Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Boško Vučurević, predsednik PKV, Balla Tullia Imola, ministar, savetnik ambasade Rumunije u Beogradu i Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

Više o programu konferencije možete pogledati na linku: http://communications.rs/vojvodinau2022/

Pogledajte još