NIKADA NISAM PRESTALA DA PEVAM: Maja Marković izgleda isto kao u vreme najveće popularnosti grupe "Luna"

Jedna od najpopularnijih pevačica tokom devedesetih i dvehiljaditih godina u našoj zemlji, Maja Marković, posle mnogo godina pojavila se danas na televiziji, u emisiji "Kec na jedanaest" na K1 televiziji.

Oduševila je vitkom figurom i predivnim glasom koji nam je nedostajao.

- Uzbuđena sam na toliko nivoa što sam danas u ovoj emisiji, kod mog prijatelja Boška s kojim se dugo nisam videla - kazala je Maja gledaocima televizije K1.

- Sećam se kako smo se upoznali. Bila je to 1997. godina, ispred "Cepelina". Nosila sam neki šeširić, prišao si mi i pitao me: 'Kakvo se to lepo lice krije ispod šešira?' - kazala je Maja Bošku Jakovljeviću s prepoznatljivim osmehom.

Kako je kazala, nikada nije prestala da peva.

- Samo se nisam pojavljivala u javnosti jer sam smatrala da nemam dovoljno dobar razlog. To danas nije praksa, ali ja tako mislim da treba. Sa suprugom Ludvigom od 2010. godine pevam na prekookeanskim i rečnim kruzerima, on je moj privatni pijanista - rekla je Maja.

- Pre pandemije smo na kruzerima provodili od tri do šest meseci i ostvarila sam svoj mladalački san da obiđem svet. Najviše smo bili na kruzerima koji plove Dunavom.

Maja kaže da je za njen muzički ego to veoma značajno iskustvo.

- Ja sam imala neobičan put. Od početka sam se našla na velikoj sceni, na koncertima. Zbog toga je bilo važno da se okušam i na maloj sceni i pevam za one koji nisu došli baš mene da slušaju. Uživamo i Ludvig i ja u tome. Sećam se da su me pitali krajem devedesetih, kada sam najviše radila i bila mnogo umorna, koja mi je najveća želja. I odgovorila sam tada da odmaram i putujem šest meseci. I eto, želja mi se ispunila. Obišla sam ceo svet radeći posao koji najviše volim - rekla je Maja Marković na K1.

Majin suprug Siniša Sretković Ludvig kazao je da ih putnici na kruzerima često pitaju odakle su i koliko su albuma snimili, jer su oduševljeni Majinim glasom.

- Za takvu vrstu angažmana moraš biti veliki profesionalac i veoma disciplinovan. To ume da se kosi sa onim umetničkim u nama, ali mislim da nam je lakše jer smo zajedno, u paru - kazali su Maja i Ludvig.

Za koji dan, 14. februara, nastupiće u jednom poznatom zlatiborskom hotelu.

- Biće to veče u čast vina i ljubavi, intimno, nepretenciozno. Pevaću najlepše domaće pesme i od tog trenutka više neću stati - najavila je Maja Marković u emisiji "Kec na jedanaest".

- Biće novih pesama i novih saradnji, ali nastavićemo da pevamo i na kruzerima, jer to mnogo volimo da radimo. Biće svega. Ide gas i ne staje od 14. februara.

Maja je u emisiji otpevala jednu od svojih najlepših pesama "Tvoja će ruka moju da vodi" koju je na Budvanskom festivalu otpevala daleke 1997. godine kada je imala samo 18 godina.

Foto: K1

Autor: Nadlanu.com
Foto: K1

Pogledajte još