MAJA ME JE SLOMILA, NI DANAS NE ZNAM ZAŠTO ME JE NAPUSTILA: Čeda Čvorak progovorio o pevačici sa kojom je postigao najveći uspeh i njenom odlasku iz grupe "Luna"

Čedomir Rajičić, poznatiji kao Čeda Čvorak u velikoj životnoj ispovesti ispričao je najsitnije detalje saradnje sa Majom Marković.

Pevač se prisetio samog početka karijere, ispričao da je u hodnicima TV Pink čekao 850 sati da ga Željko Mitrović primi na razgovor i posluša njegove pesme koje su bile objavljene za "City records" 1998. godine.

Sa pevačicom Majom Marković napravio je vrtoglavi uspeh, izdali su šest albuma, proputovali ceo svet, a njeno ime krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih bilo je popularno. Na pitanje šta je razlog njenog odlaska iz grupe, Čeda kaže:

- Ona nikada nije dala odgovor, Maja nije rekla ništa javno protiv mene, niti ja protiv nje, te gluposti da sam ostao dužan pare, to nije istina - ispričao je Čeda, a onda se prisetio njihovog prvog uspeha.

- Odnesem narezan CD u radio "Košava" i dok sam se vraćao kući 4 puta ide "9 ipo nedelja", posle 7 dana, 29 radio stanica u Srbiji je imao hit dana "Lunine pesme", a nas niko ne zna. Otišli smo u Budvu na neke dane, nismo radili išli smo malo da zujimo i tamo "Pinkovi" voditelji, deca oko njih, svima pišu autograme, a svuda grme naše pesme, 15 dana kasnije, dolazimo ponovo u Budvu, ali mi smo se već pojavili u dve tri emsije i obrnuta silka, svi kod nas, a ovi stoje sa strane i gledaju. Maja se uvek pristojno oblačila, nikakav senzacionalizam nije bio. Preko 100.000 pisama nam je tada stiglo, a u 70.000 su hvalili Majin izgled - priča Čeda, a onda je govorio ko je tada bio aktuelan na estradi.

- Ja sam želeo da mi pružimo normalnost, tada su silikoni bili, žuta štampa je pisala, a mi smo u spotovima bili normalni. Rezultat je usledio kada su "Večernje novosti" imale veče kada su birali "Idealnog Jugoslovena" i "Idealnu Jugoslovenku", 450.000 razglednica, pa se dobijao auto i tako dalje. "Idealan Jugosloven" je te godine bio Dejan Bodiroga koji je proglašen i za najboljeg košarkaša, ne znam ko je bio drugi, treći, znam da je Slobodan Milošević bio četvrti, a Maja Marković je bila peta kao najpopularnija Jugoslovenka, a iza nje je bila Svetlana Ražnatović sa 50 hiljada manje glasova, i te godine su Dejan Bodiroga i Maja Marković bili proglašeni za idealnog Jugoslovena i Jugoslovenku. Maja je tada imala 20 godina, to je bio veliki uspeh i nepojmljiv - rekao je Čeda i nastavio:

- Funkcionisali smo lagano, a njen odlazak za mene je bio katastrofalan, u svakom smislu i profesionalnom i ljudskom, nisam to mogao dugo da prihvatim, godinama sam se borio i kada me neko pita šta je razlog, ja ne znam.

Čvorak je ispričao i kako je reagovao na glasine da su on i Maja bili u tajnoj vezi.

- To su pisali lažni novinari, kao i jedna novinarka koja je sada PR, izmislila je i da sam ja maltretirao Kristinu, hteo sam da je tužim, ali ne bih dobio ništa, ja i danas imam snimak, Kristina i ja smo posle preslušali taj snimak i ona je samo rekla istinu, ništa od toga nije izrekla, ali kada god se preslikava uzima se taj tekst. Mi nismo bili skadalozna grupa, bili smo vredni i radni - rekao je on.

Muzičar je otkrio i da su Maja i on uspeli da se skuće i dobro naplate svoj uspeh koji se nadaleko čuo.

- Mi smo se skućili, i Maja i ja, rešili smo svoje stambene i druge probleme, uspeh sam znao da naplatim.

Nakon što je napustila grupu, Maja je započela solo karijeru, a onda je otišla na kruzer gde je sa svojim suprugom, klavijaturistom, pevala.

- Čuo sam da je otišla na brod sa mužem, a broj je išao od Budimpešte do Tekije, rečni kruzer i taj njen muž je uvek imao gradske pevačice koje su to radile, on svira, ona peva dok penzioneri jedu i to je to. To je prilično teško i nije lako, ko sam ja sada da kažem da li je to dobro ili nije - prokomentarisao je Čeda.

Na pitanje da li misli da se Maja sada kaje što je otišla iz grupe, a on je ispričao šta je njega najviše "zabolelo"

- Ja se nadam da sam bolji nego pre, ja sam stabilan i staložen, i da prestanem da radim sada – dosta je bilo, 25 godina, 14 diskova, 1000 nastupa po svetu, australijska, američka, kanadska turneja, zapadnoevropska, nema gde nismo bili je li dovoljno – jeste. Neću da pevam po svadbama - rekao je Čeda.

Izvor: Nova.rs
Foto: cedacvorak/Instagram

Pogledajte još