SAVETI ZA DAME: Kako se pravilno koristi beauty blender?

Koji sve oblici beauty blendera postoje, za šta su namenjeni i kako se pravilno koriste?

Verujemo da ste već upoznate sa svim prednostima ovog čudotvornog sunđera. Zahvaljujući svom obliku ovaj proizvod nam pomaže da šminku nanesemo na sve delove lica i u jednakoj količini, brzo i jednostavno.

Tajna njegove popularnosti je što omogućava da ravnomerno nanesete šminku, a da zadržite prirodan izgled tena. Pored kremastih proizvoda njime možete da nanosite i praškaste. Da se podsetimo, beauty blender prvo pokvasite mlakom vodom i dobro ga iscedite, kako ne bi bio previše mokar. Ako je suv upiće previse proizvoda i nećete dobiti efekat ravnomernog nanošenja na lice.

Zašto je bitan oblik blendera?

Basic, prvi model predviđen je da se koristi za celo lice. Sa njim ćete najlakše naneti tečnu podlogu, a uskim delom nanosi se korektor u uglovima oka.

Kruškasti oblik je najbolji za nanošenje BB i CC krema. Pruža više mogućnosti, a zašiljeni deo koristi se za manje uglove na licu kojima se teže prilazi.

Duguljasti špicasti blender je upravo ono što vam treba da precizno i lako nanesete korektor. Zaobljeni gornji i ravni donji deo čine ga najboljim za nanošenje kremaste podloge konture pre mešanja.

I na kraju i najvažnije, higijena ovog makeup pomagala je veoma bitna. Stručnjaci savetuju obavezno pranje beauty blendera nakon svake upotrebe. Verovale ili ne, najbolje sredstvo za čišćenje je obični sapun!

Svoj beauty blender najlakše ćete očistiti uz pomoć vode i sapuna tako što ćete ga neprestano stiskati i ispirati sve dok ne bude potpuno čist.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Wanted.mondo.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još