Swatch u razigranim bojama po ukusu Ašoka Murtija

U galeriji "Nova" na Andrićevom vencu, brojne poznate ličnosti su se okupile u ranijim popodnevnim satima kako bi pozdravile novu kolekciju kultnog (ali ne preskupog) švajcarskog brenda satova Swatch. Pored ostalih, Swatch satove i bižuteriju su razgledali: Ilija Bozoljac, Biljana Vilimon, Galeb Nikačević, bend Zemlja gruva, Anđelija Vujović, Aleksandar Stojanović, Lazar Sakan...

FOTO GALERIJA

Pod nazivom "New Gent Color", Swatch u sezonu proleće/leto 2011. ulazi uz vatromet razigranih boja, od narandžaste, preko roze i svetlo plave, do zelene, a sve to u minimalističkom stilu, koji je i proslavio ove satove. Međutim, posebno atraktivna bila su četiri sata sa potpisom sve popularnijeg dizajnera Džeremija Skota (Jeremy Scott), od kojih jedan, naravno, ima krila koja su već postala njegov znak raspoznavanja. "Džeremijeva krila" su se, takođe, našla i na Adidas patikama sa njegovim potpisom.

(old_image)

Da niko nije ravnodušan pred ovim brendom, potvrđuje i naš najpoznatiji stilista Ašok Murti, koji je za Nadlanu.com izneo svoje viđenje Swatcha:

- Swatch danas više nije samo estetski i kulturološki, već je i sociološki fenomen. Svako ko se uklopi u Swatchovu priču postaje interesantan sam po sebi. Svaka njihova inovacija je izuzetno zanimljiva i predstavlja priču koja uvek može da se nastavi. Jednostavno, danas je Swatch aksesoar svakog estetski osvešćenog ljudskog bića.

Zaključujući da Swatch "nije statusni sat, već aksesoar koji služi da se njime igrate i kreirate svoj lični stil", ali i "ikonički znak", Murti, očigledno fan ovog brenda, izdvaja svoju omiljenu seriju:

- To je svakako Kit Haring (Keith Haring) serija, zato što je sinteza svega - epohe u kojoj je nastala, duha vremena i jednog velikog umetnika koji je street art na velika vrata uveo u galerije. Ceo taj koncept je najavio epohu u kojoj mi danas živimo.

(old_image)

Da vas podsetimo, Swatch postoji od marta 1985. godine, a sam naziv potiče od dve reči - Second Watch, koje zapravo predstavljaju koncept zabavnog, kežual i jeftinog aksesoara iza koga stoji Nikolas Hajek (Nicolas Hayek), pokojni vlasnik ove kompanije. Današnja predsednica upravnog odbora je Hajekova ćerka Najla (Nayla), a u upravljanju učestvuje i sin Nik (Nick).

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još