UMALO ZABORAVIO NA DOBITNI LISTIĆ: Amerikanac osvojio devet miliona dolara na lutriji

Skoro tri meseca pošto je za 25 dolara kupio listić "Megabaks" lutrije i gotovo zaboravio na to, Vilbur Braun iz Oregona je postao multimilioner.

Vilbur Braun je na Badnje veče bio u jednom bingo klubu u Springfildu u Oregoni, kada je njegov prijatelj kupio listić "Megabaks“"lutrije. Kako mu je prijatelj objasnio, ovaj tiket igračima omogućava da za samo 25 dolara učestvuju u 26 uzastopnih izvlačenja.

Braun je odlučio da i on kupi tiket, što mu je omogućilo da učestvuje u svim izvlačenjima do 19. februara 2022. godine.

Međutim, Vilbur je posle nekoliko nedelja potpuno zaboravio na svoj tiket.

- Posle nekoliko prvih izvlačenja, proveravao sam svoj tiket - rekao je Braun u izjavi za Lutriju Oregona.

- Onda sam jednostavno zaboravio na to i nisam proveravao - priznao je Braun.

Tek u februaru, Braun se ponovo našao u istom bingo klubu. Kada je skenirao svoj tiket kupljen za Badnje veče dobio je poruku: "Dobitnik glavne premije". Zbunjen, Braun je sa prijateljima potražio na internetu šta to tačno znači, i otkrio da je pogodio džekpot od 8,9 miliona dolara.

Kako su saopštili iz Lutrije Oregona, Braunovi srećni brojevi su bili 15, 33, 34, 40, 42 i 47. Srećni dobitnik je odabrao opciju da svoju premiju dobija u narednih 30 godina, tako što će svake godine, posle odbijenog poreza, dobiti ček na nešto više od 200.000 dolara, dok mu se nagrada ne isplati u celosti.

Šanse za osvajanje džekpota bile su samo jedan prema 6.135.756, navodi Lutrija Oregona na svojoj veb-stranici.

Klub u kome je Braun kupio svoj dobitni tiket, takođe je imao koristi od ovog dobitka. Zahvaljujući njegovoj pobedi, klub će dobiti bonus od 89.000 dolara, odnosno jedan procenat od osvojenog džekpota.

Prema rečima upravnika kluba, ovaj dobitak je stigao u pravom trenutku.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još