Platini: Orlovi pod nadzorom!

Platini je u izjavi za Radio televiziju Srbije rekao da Uefa još nije donela nikakvu odluku niti pravilo u vezi sa Srbijom.

Upitan o dešavanjima uoči utakmice Estonije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, kada je na ulaznicama za meč napisano da je srpskim navijačima zabranjen ulaz, Platini je rekao da je takvu odluku donela estonska vlada, a ne Uefa.

"Uefa nije zabranila prisustvo navijačima u Estoniji, već je to odluka estonske vlade. Postoje problemi u srpskom fudbalu, a estonske vlasti su to uradile kako bi sprečile da dođe do nasilja u gradu. To je njihova odluka. U Italiji (Đenovi) je bilo teško, pa treba voditi računa o onome šta kažemo", rekao je Platini.

"Nema pravila, ako postoje određena pravila, Uefa ih nije donela. Na srpskom savezu je da se dogovori sa domaćinima utakmica. Uefa nije ništa odlučila, a šta će biti sa srpskom reprezentacijom, odlučićemo posle određenih testova u narednih šest meseci", naglasio je on.

Bivši kapiten reprezentacije Francuske smatra da svetski fudbal nije u krizi, ali da ima mnogo stvari koje bi trebalo otkloniti. On se osvrnuo i na zahteve da se uvede video tehnologija, rekavši da je pravo rešenje da utakmice sudi petoro sudija.

"Svi smo navijači koji žele da održe fudbal. Postoji korupcija, mnogo novca je u opticaju, ali u fudbalu ima više vrednosti nego problema. Televizije sada pokazuje sve. Pre 20 godina je bilo mnogo više grešaka, pa to nisu prikazivali. Poslednjih 10 godina pričam da treba promeniti ili ljudsko ili tehnološko suđenje. Pokušavamo da ubacimo petoro sudija, više sudija - manje grešaka", rekao je on.


Pogledajte još