Zvezda lovi Despotovića - Kaluđerović na ledu

Rukovodstvo crveno-belih već je opipalo puls 28-godišnjeg napadača preko menadžera, korpulentni Lozničanin nema ništa protiv da se vrati iz inostranstva u Srbiju. Sledeći potez je da se pošalje zvanična ponuda Đironi, obzirom da je vlasnik Despotovićevog ugovora do 30. juna 2012.

Bivši reprezentativac Srbije (odigrao dve utakmice u selektorskom mandatu Havijera Klementea) najbolji je strelac Đirone, sa 18 golova na 34 utakmice. U vrhu je golgeterske liste Segunde. U prvoj polovini maja pogodio je pet puta na dve utakmice, Selti je zatresao mrežu tri puta u Vigu.

Na specijalizovanom sajtu za transfere igrača, procenjuje se da će Đirona tražiti za Despotovića 800.000 evra. Na Marakani će diplomatskom aktivnošću pokušati da smanje cenu i sklope dogovor.

Rezervisano mesto u timu Crvene zvezde za sledeću sezonu nema najbolji strelac! Status Andrije Kaluđerovića nadvijen je neizvesnošću i postoji mogućnost da već posle godinu dana i finog golgeterskog učinka napusti Marakanu.

Robert Prosinečki, po saznanjima „Žurnala“, razmišlja da mu je za veća dostignuća u narednoj sezoni potrebniji brži špic od Kaluđerovića, pogotovo za utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Takav stav ne garantuje da će letošnje pojačanje Zvezde iz Rada sigurno otići iz najtrofejnijeg srpskog kluba, već da bi mogao da dobije oštru konkurenciju.

U ovom trenutku nema zvaničnih ponuda za 23-godišnjeg napadača.

- Biće ih sigurno – uverava Ranko Stojić, Kaluđerovićev menadžer. – Dok je bio u Radu Andriju je pratilo 15-20 inostranih klubova, sada još više. Drago mi je da da je nastavio i u Zvezdi da pruža dobre igre, dokazujući da ima kvalitet.

Upoznat je i Stojić sa činjenicom da Zvezdin trener nije u potpunosti zadovoljan Kaluđerovićevim učinkom.

- Nikada nisam govorio između redova, pa imam jasno mišljenje i u slučaju Andrijinih prolećnih igara. Izuzetno cenim Robija Prosinečkog, ali ne mogu da se složim sa opredeljenjem da Kaluđerović napada isključivo na prvu stativu. Nije takav tip centarfora – naglasio je Stojić.

Pogledajte još