WET LOOK: Kako postići mokar izgled kose bez odlaska u salon?

Wet look izdvojio se kao jedna od glavnih catwalk tema. Zašto ga ne bismo poneli i mi?!

Wet look definitivno će obeležiti ovu godinu, bar tako kažu izveštaji s pista. Neki kreatori opredelili su se za lakirane opcije, drugi su preferirali bočne momente, dok su kod trećih – zahvaljujući ultrasjajnom, hrabrom, ali nosivom izgledu – stvari podignute na još viši nivo. A ako i vi želite da se okušate na ovom "klizavom terenu", naredne smernice dobro će vam doći.

WET LOOK: KAKO GA KREIRATI?

Nemojte se plašiti eksperimentisanja

Mokri izgled zaista je svestran. Možete da ga nosite zalizanog preko glave, u jednu stranu, u kombinaciji s niskom punđom, ili elegantnim, visokim repom. Naravno, i retro opcije su u igri.

Ne preterujte s količinom proizvoda za stajling

Mokar izgled može delovati neuredno. No, bez obzira na to koliko daleko želite da idete, sigurni smo da ne želite da gel kapa s vaših vlasi, niti da se stvori lepljivi osećaj usled nanošenja prevelike količine seruma za visoki sjaj. Dakle, mera je i te kako važna, zato bez preterivanja!

Samo nagoveštaj vlažnog izgleda za dan

Na primer, ako vezujete kosu u niski rep, koristite proizvod koji će vam osigurati dozu suptilnog sjaja i doprineti lakšem stilizovanju vlasi.

Supersjajni efekat za večernje prilike

Fiksirajte donje delove kose sprejom koji će osigurati vlasima držanje. Kada dođete do gornjih slojeva kose, počnite da nanosite gel. To će obezbediti sjajni efekat i doprineti urednijem izgledu.

Izaberite prave proizvode

Kombinujte proizvode u zavisnosti od tipa vaše kose i izgleda koji želite da postignete. Ukoliko nastojite da "olabavite" gel, možete to učiniti pomoću proizvoda za kondicioniranje.

Osigurajte postojanost kreiranog looka

Za zagarantovani, vlažni izgled tokom celog dana dodajte sloj glicerina. Zahvaljujući tome, sprečićete da se mokri izgled iščezne (čitajte: da se vlasi osuše).

Isperite vlasi pre upotrebe šampona

Uglavnom, današnje generacije proizvoda za kosu rastvorljive su u vodi, te je ključno da ih najpre temeljno isperete toplom vodom sve dok u potpunosti ne uklonite proizvod. Tada, i samo nakon toga, pređite na nanošenje šampona.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još