PONOVO U TRENDU: Kako da uključite kristale u svoj makeup look?

Ne znamo da li je sve počelo sa serijom "Euphoria", ali jedno je sigurno - kristali su ponovo u igri!
Ako bismo zanemarili uticaj na kinematografiju i, generalno, ceo svet, serija "Euphoria" ozbiljno je uticala i na makeup sferu, kreirajući trendove koji će još dugo biti relevantni. Primetili ste, akcenat u šminkanju glavnih junakinja uvek je na očima, a dramatično iscrtan ajlajner, šljokice, kristali i jarke, neon boje, osnovni su činioci gotovo svakog looka, bez obzira na to da li je reč o školskom ili pak klupskom izdanju.

Ovo nas je navelo da pokušamo da se i sami poigramo i svoju makeup rutinu "začinimo" sa malo sjaja, a različiti oblici i boje kristala u tome nam i te kako mogu pomoći. Samo imajte na umu da kristali treba da budu namenjeni nanošenju na lice, kako biste izbegli potencijalne iritacije i alergije, a najlakši način da ih zalepite je korišćenje lepka za trepavice ili čak sjaja za usne. Mesto na koje nanosite kristale treba da bude čisto i suvo.

Postoji nekoliko načina da ih uključite u svoj look, a mi vam u nastavku otkrivamo neke od njih.

Kristali koji prate liniju ajlajnera - tradicionalni i verovatno najlakši način da kristale uključite u svoju šminku jeste da ih zalepite duž ili umesto ajlajnera, prateći oblik oka. Dodatno, možete se odlučiti i za senku u nekoj upadljivoj nijansi.

"Outlined" - za "čistiji" i jednostavniji look, nanesite nude senku, a zatim tek na nekoliko mesta (ponovo prateći oblik oka ili liniju ajlajnera) zalepite kristale svedene nijanse i, možda, različite veličine. Ovakav look može da bude izuzetno elegantan i prefinjen!

Kontrastne boje - pokažite svoju kreativnost kombinacijom boja, i senke i kristala, kao i njihovim oblicima, veličinama, pa i mestima na koja ćete ih naneti.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još