Orlovi se okupili u Pazovi

U centru pažnje novinara našli su se debitanti i povratnici u reprezentaciju.

Jedan od njih je i Ranko Despotović, koji je 2007. odigrao dve utakmice za nacionalni tim.

"Srećan zbog poziva u tim, iako sam već bio deo reprezentacije. Sada sam i srećniji jer ovaj poziv došao od selektora Vladimira Petrovića. Daću sve od sebe u naredne dve prijateljske utakmice kako bi zaslužio novi poziv", rekao je napadač španskog drugoligaša Đirone novinarima u Staroj Pazovi.

Selekcija Srbije 1. juna putuje u Južnu Koreju, a dva dana kasnije će u Seulu igrati prijateljsku utakmicu protiv domaće reprezentacije. "Orlovi" će 7. juna u Melburnu odigrati prijateljski meč protiv Australije.

Jedan od sedmorice debitanta je Miljan Mrdaković, igrač kiparskog Apolona koji je ove sezone postigao 21 gol.

"Debitujem u 29. godini, ali nikada nisam izgubio nadu. Verovao sam da ću jednom dobiti poziv za A tim. Ovo je dokaz da se dobrim radom radom se sve vrati", kazao je Mrdaković koji je igrao za olimpijsku
reprezentaciju Srbije pre tri godine na Igrama u Pekingu.

Levi bek i član Mancester sitija Aleksandar Kolarov rekao je da se, uprkos napornoj i dugačkoj sezoni, raduje utakmicama reprezentacije.

"Nije mi problem, imao sam dugu sezonu, ali u pitanju je Srbija i sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv. Radujem se, posebno odlasku u Australiju, tamo ima dosta naših navijača", kazao je on.

Među debitantima se našao i štoper Crvene zvezde Milan Vilotić, koji je prvi deo sezone propustio zbog bolesti. On je rekao da se "nadao pozivu selektora, ali da nije očekivao da će on doći tako brzo".

Mlada fudbalska reprezentacija, za razliku od starijih kolega, već sutra putuje u Francusku. "Orliće" 2. juna očekuje prijateljski meč u Ruanu, a četiri danas kasnije u švedskom Falkenburgu igraju protiv domaće selekcije.

"Čekaju nas dve provere, koje će nam mnogo značiti u pripremama za početak kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Uradili smo analizu protivnika i trudićemo se da se ostvarimo što bolji rezultat", naveo je selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković.

On je dodao da će voditi računa o igračima koji su igrali veliki broj utakmica ove sezone.

"Zadovoljan igrama momaka i u domaćoj ligi, ali i u inostranstvu. Spisak igrača koje sam pozvao je dokaz da su dobre ekipe preduslov za poziv u nacionalni tim", zaključio je Janković.

Pogledajte još