Tošić: Revanširaćemo se Australiji

"Nema veze što se radi o prijateljskoj utakmici, želimo da pobedimo Australiju. Ostao je žal zbog onog rezultata na Svetskom prvenstvu. Ovi mečevi dobro će nam doći kao priprema za nastavak kvalifikacija za Evropski šampionat", kazao je Zoran Tošić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prošle godine na SP reprezentacija Australije pobedila je Srbiju sa 2:1 u poslednjem meču takmičenja po grupama i ostavila "orlove" bez plasmana u osminu finala.

Fudbaler moskovskog CSKA rekao je da je spreman za prijateljske utakmice protiv Južne Koreje i Australije i podsetio da je šampionat Rusije u punom jeku.

"Prvenstvo Rusije i još traje. Polako ulazim u pravu formu, spreman sam i odgovoriću na zahteve selektora", kazao je on.

Tošić je dodao i da se raduje utakmici u Melburnu jer očekuje veliku podršku srpskih iseljenika.

Selekcija Srbije nije uspela da pobedi Australiju ni u mečevima na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine.

"Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, igrao sam protiv njih na OI. Nadam se da ćemo uspeti da prekinemo tu tradiciju protiv njih", naveo je štoper reprezentacije Srbije Milan Biševac.

On je najavio i da će u letnjem prelaznom roku otići iz francuskog Valensijena.

"Napuštam Valensijen ove godine, a i prošle sezone sam bio na korak od toga. Posle tri sjajne godine završio sam svoju epizodu u Valensijenu. Sačekaću još dve, tri nedelje pre nego što odlučim gde ću nastaviti karijeru", istakao je on.

Fudbalska reprezentacije Srbije sutra putuje u Južnu Koreju. "Orlovi" će u petak, 3. juna u Seulu igrati protiv Južne Koreje, a četiri dana kasnije u Melburnu ih očekuje duel sa Australijom.

Pogledajte još