VOLELA BIH DA ISPUNIMO OČEKIVANJA GLEDALACA: Konstrakta priželjkuje ulazak u finale "Pesme Evrovizije"

Srpska predstavnica na "Pesmi Evrovizije" u Torinu nastupiće u drugom polufinalu u četvrtak, a pred večerašnje otvaranje Evrosonga uključila se u emisiju "Mi danas" na K1 televiziji i otkrila da li je počela da oseća tremu sada kada se njen nastup, o kojem se već dugo govori, primakao.

- Trudim se da racionalizujem pritisak koji imamo, jer znam da ćemo uraditi sve što je do nas. Podrška koja postoji prija i nismo primorani da "guramo" priču, već se ona sama stvara. Nastup je manje-više isti samo je na drugačijoj bini i biće malo drugačije sniman - kazala je Konstrakta u "Mi danas".

- Pretpostavljam da kada u četvrtak sednem na stolicu i vidim sve te ljude okolo, da će mi to možda probuditi tremu. Volela bih da uđemo u finale i da ispunimo očekivanja gledalaca. To nam je cilj i ako uđemo u finale smatram da smo dobri.

Kada je reč o pesmama koje se njoj dopadaju, Ana je kazala da kada upoznaš ljude drugačije doživiš pesme.

- Ukrajina je zanimljiva, ima dobre momente u pesmi, ali mi je rep deo najlošiji. Norveška mi se sviđa, Italija takođe, kao i sve komšije. Jermenija mi je simpatična, Litvanija, Australija. Sviđa mi se Portugal, a Albanka ima hit - rekla je Konstrakta na K1 televiziji.

Na istoj televiziji, ali u drugoj emisiji, Duška Vučinić je danas, u svom maniru direktno i bez zadrške, govorila o organizaciji.

- Danas smo nasmejani jer je konačno granulo sunce u Torinu. Ono kinetičko sunce na bini definitivno ne radi. Potrudili su se svi, oko našeg nastupa posebno, jer je i za njih ovo mala predstava, nije običan televizijski nastup. Organizatorima smo izazov i ponosni su što imaju ovakav nastup. Prethodnih godina je uvek sve ličilo jedno na drugo, pogotovo ove godine. Dali su nam i u minutaži više vremena za probu. Naša Ana je definitivno među dvoje ili troje izvođača koji privlače najviše pažnje. Na tirkiznom tepihu je izdominirala, što bi se reklo žargonski. Daju nam svi dobru povratnu energiju, a podršku iz Srbije svi osećamo - kazala je Duška u emisiji "Kec na jedanaest".

- Nema histerije već tople prepoznatljivosti i poštovanja.

Iskreno je Duška kazala i da je organizacija u nekim segmentima zakazala, ali da se mora naći opravdanje zbog dve teške godine pandemije.

- Italija je mnogo stradala u odnosu na druge evropske zemlje tokom pandemije i tu definitivno moramo da nađemo opravdanje. Mislim da su Italijani zbog San Rema sebi malo dali za pravo da misle da će lako organizovati Evroviziju. Imaju peh sa kinetičkim suncem i to može svima da se desi, ali stalno se čeka na probe u malim prostorijama, ispred šatora za testiranje na kovid dok pada kiša. Suštinski, ovo je televizijski šou i verovatno nikoga ne zanima da li mi četiri sata čekamo na testiranje. Najvažnije je da u prenosu sve izgleda spektakularno i da ćemo ovu Evroviziju pamtiti po sjajnim nastupima.

Otkako se pojavila ukrajinska pesma, Duška Vučinić kaže da vode na kladionicama.

- Oni su divni momci i dajem sve pohvale za pesmu. Ali, ovo je muzičko takmičenje i treba da ostane takvo, i da se takmiče pesme. Ima atmosfere podrške i njima i Ukrajini, i to je sve u redu, ali pesma je ta koja mora da pobedi. Ja sam lokal patriota. Da naša pesma nije naša, bila bih mnogo ljubomorna na tu državu, kompzitora i izvođača koji je napravio takvu pesmu. Šta god se desilo, i ma kako prošli, meni je ovo najgenijalniji i najbolji nastup i toliko sam ponosna da meni drugo ne treba. I Končita je rekao za Anu: Ovo je pobednik. Nije samo region taj od koga se mogu očekivati poeni. Mi želimo da dopremo do ljudi iz estonskog sela, i verujem da jesmo, ali nikad ne znaš. Radimo sve što možemo.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal - Youtube/PrintScreen

Pogledajte još