Orlovi pali u Seulu

Domaća ekipa povela je u 14. minutu golom Park Džu Jonga, a vođstvo je duplirao Kim Džung Kvon u 54. minutu. Konačan rezultat postavio je Radosav Petrović u 86. minutu.

Izabranici Vladimira Petrovića Pižona za četiri dana u Melburnu igraju prijateljsku utakmicu protiv Australije.

Koreja je mogla da povede već u prvom minutu, posle kontranapada u kojem je Li Džong Dae šutirao preko gola. Šest minuta kasnije neprecizan je bio i Kim Dćung Vo.

Dobru igru na početku utakmice Južna Koreja iskoristila je u 14. minutu, kada je Park Džu Jong udarcem glavom sa desetak metara savladao Bojana Šaranova.

Srbija je odgovorila u 20. minutu, kada je najpre golman Koreje odbranio šut Marka Mirića, a potom je Ranko Despotović snažnim udarcem uzdrmao prečku gola domaćeg tima.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu "orlovi" su imali u 33. minutu, kada je Petrović lob-udarcem sa gotovo pola terena pogodio stativu.

Nakon toga inicijativu je ponovo preuzela Južna Koreja. U 39. minutu Šaranov je odbranio udarac Li Kun Hoa, a u završnim trenucima Kim Čung Vo pogodio je spoljni deo mreže Srbije.

Domaća selekcija je prvu šansu u nastavku utakmice pretvorila u pogodak. Igrao se 54. minut kada je kapiten Ča Du Ri prošao po desnoj strani i poslao loptu pred gol, gde je najspretniji bio Kim Džung Kvon.

Južna Koreja je u 60. minutu mogla da postigne i treći gol, ali je Park Džu Jong šutirao pored gola iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Reprezentacija Srbije je tek u završnici utakmice zaigrala nešto bolje, a u 74. minutu Neven Subotić je, posle kornera koji je izveo Zoran Tošić, šutirao glavom preko gola.

Azijska selekcija je u 80. minutu imala odličnu šansu da poveća prednost, ali se istakao golman Šaranov koji je odbranio snažan udarac Park Džu Jonga.

Već u sledećem napadu golman domaćih sačuvao je svoju mrežu nakon pokušaja rezerviste Brane Ilića i Tošića.

Poraz "orlova", drugi u duelima sa Južnom Korejom, ublažio je Petrović koji je u 86. minutu snažnim i preciznim udarcem pogodio gornji desni ugao gola Južne Koreje.

BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još