Kolektivni nastup italijanskih firmi na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Italija će ove godine, po deseti uzastopni put, učestvovati na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i to kolektivnom izložbom koju će činiti 24 komapnije iz sektora poljoprivrede. U organizaciji Italijanske ambasade odnosno Italijanske agencije za spoljnu trgovinu biće održani i značajni prateći programi. Tim povodom u Palati Italija u Beogradu održana je konferencija za novinare.

Dva puta zemlja partner i jednom zemlja prijatelj poljoprivrednog sajma Republika Italija će se i na predstojećoj 89. agrobiznis smotri predstaviti u punom sjaju. Ovoga puta 24 italijanske kompanije u hali 1 izložiće svoj proizvodni program.

- Imajući u vidu činjenicu da je sektor poljoprivrede, prema svim pokazateljima, vodeći u trgovinskoj razmeni Italije i Srbije, a budući da se Sajam održava u specifičnim društvenim okolnostima, potrebno je da uložimo dodatni napor i uz angažovanje svih raspoloživih instrumenata pomognemo našim kompanijama da zajedno rastu i razvijaju se - poručio je pored ostalog ambasador Republike Italije Karlo Lo Kašo, naglašavajući da će italijanski izlagači predstaviti uspešne primere digitalne i visokotehnološke poljoprivrede.

Direktor italijanske Agencije za spoljnu trgovinu Antonio Ventreska poručio je da novine poput dvadesetčetvoročasovnog monitoringa, prikupljanja i obrade podataka, automatizacije, navodnjavanja i slično, mogu značajno unaprediti proizvodnju, a o tome će biti reči na stručnom skupu koji će biti održan 24. maja u 12 časova u Kongresnom centru Novosadskog sajma. Narednog dana svi zainteresovani mogu da se upoznaju sa mogućnostima koje nudi referentna sajamska manifestacija, EIMA – Međunarodna izložba poljoprivredne mehanizacije.

Generalni direktor novosadskog sajma Slobodan Cvetković obavestio je prisutne o svim relevantnim informacijama o predstojećoj agrobiznis smotri u Novom Sadu i izrazio zadovoljstvo što će se Italija predstaviti kao jedan od najbrojnih kolektivnih izlagača.

Italijanske kompanije razvijaju visoko inovativne procese koji mogu biti od velike važnosti za zemlje u kojima su preduzeća iz ovog sektora, čulo se u Palati Italija na konferenciji za novinare.

Izvor: Bizinfo.rs
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još