Marky Ramone na "Beer Festu"

Predstavnica za štampu "Beogradske kulturne mreže" (BKM) Neda Kurjački rekla je danas na konferenciji za štampu u Skupštini grada Beograda da je "Zabava za sve" ovogodišnji slogan "Beer Festa”, koji će biti održan od 17. do 21. avgusta uz tradicionalno besplatan ulaz na prostor beogradskog Ušća.

"Očekujemo da će Simple Minds 18. avgusta slušati oko 150.000 posetilaca", rekla je Kurjački, dodavši da je potvrđen dolazak nekadašnjeg bubnjara čuvenog benda Ramones, Marky Ramona, i da će "BKM" uskoro saopštiti imena regionalnih i domaćih izvođača na "Beer Festu".

Kurjački je rekla da je prošli festival za pet večeri posetilo do tada rekordnih 900.000 posetilaca iz Srbije, regiona i inostranstva, dok je direktorka Turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac, izrazila očekivanje da će festival ovog leta "prebaciti milion posetilaca".

Plamenac je podsetila da se odnedavno u poslovnoj četvrti u Londonu na velikom ekranu vrti TOS-ov spot kojim se reklamiraju četiri velika srpska festivala "Beer Fest", novosadski "Exit”, Sabor trubača u Guči i "Nishville" u Nišu.

"'Beer Fest je dobar motiv strancima da dođu i troše. Izračunali smo da festivali sa 30.000 posetilaca počinju da vraćaju pozitivne efekte u budžete (grada i republike), a oni sa milion to uspevaju višestruko. Navijam za milionitog posetioca", rekao je državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije Srbije, Goran Petković.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Dejan Veselinov, istakao je da svojim konceptom "Beer Festa" i ove godine potvrđuje "da je Beograd rokenrol grad Balkana".

Od društvenih akcija na "Beer Festu" sav novac od prodaje suvenira ići će kao podrška akciji Skupštine grada Beograda "Beogradski bebi klub" kojom se poklanjaju paketi za majke i novorođene bebe.

U saradnji sa Ministarstvom životne sredine, kompanijom “Ball Packaging Europe” i fondom "Recan” biće nastavljena kampanja "Biram da recikliram", odnosno skupljanje odbačenih limenki pića.

Novina od ove godine na "Beer Festu" biće ustanovljavanje ekološko-redarske službe, čiji će mladići i devojke pored čišćenja prostora Ušća svake noći, imati zadatak da kroz komunikaciju sa posetiocima ukažu na potrebu očuvanja životne sredine.

Pogledajte još