ZABLISTAJTE PRED OLTAROM: Koje venčanice su ove godine u trendu?

Buduće neveste uglavnom razmišljaju da nose haljine više u skladu sa svojom ličnošću i koje su vanvremenske, odnosno da tokom godina nastavljaju da se zaljubljuju u taj dizajn u kojem su odlučile da kažu sudbonosno "da" pred oltarom.

Novi dizajni nastoje da istaknu ženstvenost, ali čineći ih senzualnim i sofisticiranim, a da bi to učinili, pokazaće ramena i ključne kosti.

Tajna svadbenog izgleda

Izuzetno su moderne halter venčanice (one koje pokrivaju grudni koš i nastavljaju se u okovratnik). Obično ih prate otvorena leđa i ravna silueta.

Tvid je tkanina koja upotpunjuje midi i bele haljine dužine do gležnjeva. One mogu biti praćene kvadratnim izrezima, otvorenim leđima i dugmadima sa cirkonima.

Venčanice sa otvorenim ramenima - one su hibrid između dekoltea bez bretela, sa kombinacijom rukava, kratkih ili dugih, ali ostavljajući ramena otkrivena, daju veoma ženstven, suptilno senzualan izgled. Tkanine kao što su organza, šantili čipka ili plumeti se obično koriste za ukrašavanje haljine.

Viktorijanski stil inspirisan periodom industrijske revolucije britanske imperije koji karakteriše dobro poznati labudov vrat izgleda ne izlazi iz mode, pogotovo što su ga mnoge poznate ličnosti učinile viralnim. Neki dizajni naglašavaju volumen u rukavima, opciju koja stilizuje i čini svaku kreaciju još posebnijom.

Volumen u rukavima i suknji deo je trenda koji je stigao pre nekoliko godina, a prema rečima stručnjaka, nastaviće se i 2022. godine.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Trendovi za 2022. godinu

Tkanine i nijanse su dve od karakteristika koje su se najviše istakle u dizajnu ovosezonskih venčanica.

Neke od najtraženijih za 2022. godinu su tkanine poput bambule i svilenog muslina, organza i krep satena za svetlije haljine.

Za neveste koje žele da zablistaju i za one koji razmišljaju o venčanju na otvorenom, lan i satenski prelivi mogu postati odličan izbor.

S druge strane, nijanse boja igraju veoma važnu ulogu kada se odlučujemo za našu venčanicu. Neke dame se odlučuju za više optički bele, dok druge preferiraju takozvane izlomljene bele boje, boje slonovače ili žute boje, a čak i neke alternativnije neveste dodaju malo boje kroz detalje, vez ili dodaju tkaninu u boji.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još