TRI GREŠKE: Zbog čega žene kupuju cipele koje im nisu potrebne?

Koliko pari cipela imate kod kuće, a da ih do sada nikada niste obule?

Žene su same sebi najveći neprijatelji, posebno kada je reč o kupovini cipela. Evo koje greške žene najčešće prave kada je reč o kupovini svog omiljenog odevnog predmeta.

Nije vam bitan materijal od kog su izrađene

Ukoliko nam se cipele svide na prvi pogled, često nećemo odustati od kupovine zbog lošeg materijala od kog su izrađene. U tom trenutku nije važno da li su cipele u potpunosti izrađene od sintetike ili od nekog prirodnog materijala, ali i te kako je važno. Zato sledećeg puta kad vidite nove, božanstvene cipele, pogledajte od kog su materijala izrađene i to najbolje pre nego što ih isprobate.

Probali ste samo jednu cipelu

Nikada ne smete kupiti cipele ako ste probali samo jednu od njih. Kod većine ljudi se levo i desno stopalo barem malo razlikuju. Posebno oprezne morate biti ako ste osobe sa zdravstvenim problemima - zdravlje i udobnost bi trebalo da budu na prvom mestu. Zato obavezno isprobajte obe cipele i barem nekoliko minuta provedite u njima kako biste bile sigurne da vam odgovaraju.

Videle ste ih u časopisu

Žene žele da imaju cipele kakve nose modeli u časopisima. Ako kupujete cipele za svakodnevno nošenje na posao i u njima mislite da hodate ceo dan, zaboravite na vrtoglavo visoke potpetice. Osim ako na kraju dana ne želite da idete kući bose. Osim toga, manekenke koje se smeše sa naslovnih strana u tim cipelama ne moraju da hodaju.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još