PRIKLADNE ZA SVAKU PRILIKU: Nosite pletenice sa puštenom kosom na pet jednostavnih načina

Pletenice su uvek dobra opcija kada ste u potrazi za idealnom frizurom. Mnogobrojni načini izrade i upotrebe mogu nam pomoći da izgledamo elegantno, jednostavno, glamurozno, sveže i veoma moderno.

Među svim načinima nošenja pletenica, oni sa jednim delom raspuštene kose spadaju u najraznovrsnije.

Ova vrsta pletenice je pogodna za svaku priliku; ono što određuje nivo elegancije i stila je odeća i nakit. Mogu se nositi za izlazak sa prijateljima, važnu večeru, sastanak, pa čak i glamurozni događaj.

Osnovna stvar u ovom stilu je da je deo kose ispleten, nije važno koji, a ostatak opušten. Deo koji nije upleten, možete nositi ravno, talasasto, prirodno ili nanositi neke efekte, ali mora biti slobodan. Što se tiče vrste pletenice, zavisi od vaše kreativnosti i stila, jer se mogu koristiti na mnogo načina.

Među opcijama su duple i male pletenice sa jedne strane, pletena traka za glavu, pletenice na vrhu glave... Ukratko, odlučuju ličnost i prilika. Za vas imamo pet predloga.

Jednostavna pletenica na jednoj strani kose

Sa ovom opcijom sigurno nećete ostati neprimećeni. Osim toga, jedna je od najlakših za napraviti. Jedina stvar je da izaberete jednu stranu glave i ispletete je iznad uha. Ostatak kose će otići na drugu stranu i nazad u svom prirodnom obliku.

Više pletenica na jednoj strani kose

Ova varijacija prethodne će dati razrađeniji i glamurozniji stil onima koji je koriste. Ideja je da je prvi deo pletenice potpuno pričvršćen za glavu. Zatim se olabavi i pada pored raspuštene kose koja se nalazi pozadi. Možete ga ukrasiti šljokicama, prstenovima i nekim bojama da biste promenili stil.

Male pletenice sa obe strane glave

Ova frizura je najtradicionalnija kada je u pitanju kombinacija sa raspuštenom kosom. Možete je nositi kao neku vrstu tijare ili je isplesti do pola i raspršiti sa svake strane. Varijacije zavise od raspoloženja i izgleda koji tražite.

Pletenice na vrhu

Pletenice iznad glave su uvek sjajan odabir. Jedna od najboljih opcija i ona koja će vam sigurno ukrasti poglede je da očistite prednji deo lica češljanjem od napred ka nazad. Zatim se puštaju na raspuštenu kosu.

Tri pletenice na vrhu

Ova varijacija pletenica na glavi može se koristiti na različite načine. Među opcijama je da napravite tri pletenice na vrhu glave i pustite kosu da pada preko ostatka. Druge opcije su da ispletete pletenicu do kraja ili sakupite trojku u punđu i ostavite kosu raspuštenu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još