MLADA OSTALA I BEZ NAKITA I BEZ MLADOŽENJE: Grk inscenirao da je opljačkan kako bi izbegao ženidbu

U gradiću Agrinio na zapadu Grčke odigrala se mala drama, koja je dobila i sudski epilog: budući mladoženja je, da bi izbegao svadbu, inscenirao pljačku.

Kako navodi "Grik siti tajms", sve je počelo kada su dvojica muškaraca sa fantomkama upala u kuću jednog para u nameri da je opljačkaju i odnesu nakit, novac i ostale dragocenosti. Ali kada ih je stanar zatekao, vezali su ga, pretukli, stavili mu povez preko usta i ostavili ga bez svesti. Tako je bar izgledalo na prvi pogled.

Čoveka su pronašli rođaci i hitno je prevezen u bolnicu.

Kao nemila posledica ovog događaja, otkazano je venčanje žrtve i njegove izabranice, koje je bilo zakazano samo dva dana kasnije.

Nesuđeni mladoženja bolovao je dugo. Svadbu nije više pominjao.

Međutim, nekoliko meseci kasnije, tokom policijskog ispitivanja, uočene su mnoge kontradiktornosti u njegovom iskazu, što je kod istražitelja pobudilo sumnju i na kraju je priznao da se pljačka nije ni dogodila.

Niko ga nije vezao i niko ništa nije ukrao. Tvrdio je, međutim, da ga je neko drugi premlatio, iz razloga lične prirode, pa je izmislio pljačku jer ga je bilo sramota da se pojavi na venčanju sav u modricama. Šta će mlada i njena porodica misliti o njemu?

Priznao je da je pogrešio što nije rekao celu istinu.

Protiv njega je podignuta optužnica zbog davanja lažnih iskaza i obmanjivanja policije.

Međutim, posle izvesnog vremena tužila ga je i bivša verenica, koja je mesecima bila u zabludi da je pljačka osujetila njeno venčanje. Sad je ubeđena da je incident insceniran samo da ne bi bilo svadbe.

Čak tvrdi da joj neke dragocenosti, nestale posle navodne pljačke, nikad nisu ni vraćene.

Pa je tako ostala i bez njih i bez mladoženje.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još