HIT TREND: Zašto su ulja za usne svrgnula sjajeve sa beauty trona?

Praćenje noviteta u beauty sferi je i sjajno i potpuno opterećujuće - trendovi se smenjuju vrtoglavom brzinom, svaki je bolji od prethodnog, a ovakav tempo nas navodi da razmislimo o tome koliko daleko smo zapravo spremni da idemo zarad lepote i koliko verujemo društvenim mrežama na kojima i otkrivamo sve ove novosti.

No, iako je beauty industrija prepuna ovakvih ozbiljnih pitanja, dame rado isprobavaju nove skin-care ili makeup proizvode u koje se svi kunu.

Najnoviji hit u svetu lepote jeste ulje za usne koje je ozbiljno poljuljalo dosadašnju popularnost sjajeva. Iako ulja nisu nikakva novina kada je nega u pitanju, naročito kada je reč o koži ili kosi, o usnama u tom pravcu do sada nismo razmišljali.

Ulja za usne mogu se smatrati 2-u-1 proizvodima budući da na pravi način kombinuju i negu i šminku. Naime, zahvaljujući sastojcima kao što su ulje jojobe, šipka ili kokosa, odlična su za negu suvih usana - omekšavaju ih i umiruju, pritom im dajući zdrav, sočan izgled. Ulje usnama daje delikatnu boju i dugotrajan sjaj, a najvišu ocenu dobija zato što nije lepljivo i teško kao klasični sjajevi. Omiljeno ulje za usne možete kombinovati sa balzamom ili karminom (nanesite ih ili pre ili posle ulja) ili ga pak možete koristiti samostalno, za ležernu dnevnu varijantu.

Na kraju, treba istaći da je ulje zapravo mnogo bolji izbor za negu usana od, recimo, balzama jer usne nemaju mogućnost da same proizvode ulje koje će ih prirodno hidrirati. Balzami pružaju samo trenutno olakšanje suvim usnama, zbog voštane baze, dok ulja prodiru mnogo dublje i samim tim obezbeđuju mnogo bolju i efikasniju negu.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još