IZNENAĐENJE NA VRHU MENIJA: Ruska salata u jelovniku madridskog restorana na samitu NATO-a

Dok su čekali dolazak američkog predsednika Džoa Bajdena i drugih svetskih lidera na mesto održavanja samita NATO-a, u dobro obezbeđenom delu na periferiji Madrida, međunarodni posmatrači i novinari su ostali zbunjeni kada su na vrhu menija susednog restorana pronašli "rusku salatu".

Mešavina graška, krompira, šargarepe i majoneza, poznata kao ruska salata, našla se na prvom mestu u meniju španskih restorana, i to baš uoči samita na kojem se očekuje da će Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu.

- Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela - rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij "La Seksta".

Međutim, izgleda da upitno ime ovog specijaliteta nije omelo prisutne da uživaju u njemu, jer su navodno, salate rasprodate za nekoliko sati.

Više diplomatske obazrivosti je primenjeno na jelovnik koji se našao pred gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče.

Hose Andres, španski kuvar koji je predstavljen u Netfliksovoj seriji "Sto kuvara", a koji je bio zadužen za jelovnik, dodao je "knedle od paradajza" i ponovo je krstio kao "ukrajinska salata", kao što je učinio u svojim restoranima širom Španije.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još