ZA SENZUALAN IZGLED: Učinite usne vizuelno većim i punijim pomoću nekoliko trikova

Pre nego što se odlučite za hijaluronske filere, botokse i operacije, pokušajte prvo sa šminkom. Postoji par trikova koji će vam pomoći da naglasite usne i da učinite da one izgledaju puno i senzualno. Dame sa tankim usnama često odaju utisak ozbiljnosti, tako da ako želite da to više ne bude slučaj, povećajte ih šminkom.

Prvo što treba da uradite je da dovedete usne u red i vizuelno ih povećate tako što ćete odraditi piling. On ima brojna pozitivna svojstva. Brzinski uklanja višak mrtvih ćelija sluzokože koji su se na njima nagomilali. Sa njima odlaze i suvišne prljavštine, odnosno masnoće i bakterije kojih na ovoj regiji lica uvek ima. Zatim, namažite labelo ili još bolje, hranljivi serum za usne. Pre šminkanja usana, ne zaboravite na njihovu zaštitu, jer i pored šminke na njima, usne mogu da ispucaju.

Nakon što upiju serum, nanesite malu količinu pudera ili korektora na njih. Njihova boja će odmah postati svetlija, te će se nijansa ruža za usne bolje primiti i uočiti. Puder zadržava postojanost karmina, pa je to još jedan od razloga zašto se koristi.

Za sledeći korak će vam biti potrebni bronzer i hajlajter. Bronzer ćete naneti ispod ivice donje usne. To je inače mesto gde se stvara blaga senka. Bronzerom je treba samo malo pojačati. Na gornjoj usni koristimo hajlajter. Tik iznad ivice gornje usne, potrebno je naneti malo hajlajtera. Bitno je da ne preterate sa preparatima i da potezi četkicom budu blagi i nežni da ne biste preterali.

Sada kada ste pripremili usne, vreme je za olovku. Olovkom uokvirite usne, ali pazite da ne preterate jer ćete dobiti efekat duplih usana koji ne izgleda lepo. Bitno je da ne precrtate usne na krajevima (kod prevoja). Tu budite pažljivi, a kako se udaljavate od krajeva, polako, postepeno precrtavajte ka sredini. Veoma je važno da ne odstupate previše od svojih prirodnih usana, već linija olovke ide uz spoljašnju ivicu linije usana. Bolje je da radite postepeno kratkim potezima da ne biste napravili pogrešan potez. Zapamtite, linija olovkom mora biti besprekorno uredna. Ako negde neznatno odstupi na kraju ćete korigovati četkicom umočenom u korektor ili podlogu. Naglasite kupidonov luk jer ćete tako izgledati ženstvenije.

Karmin ide do ivica, odnosno olovke koju ste prethodno iscrtali, a možda malo i preko. Ovaj korak je važan, jer olovka ne sme ostati netaknuta. Najbolje je naneti karmin preko, što će prekriti olovku. Sa karminima koji imaju četkice je dosta lakše, jer četkicom možete utapkati olovku, tako da se uopšte na prvi pogled ne vidi. Na kraju šminkanja, treba da ostane samo blagi odraz olovke. Sada po sredini donje usne možete dodati malo hajlajtera. Posvetljivanje boje karmina će takođe vizuelno povećati usne, što bi valjalo iskoristiti.

Budite pažljivi i nemojte preterati, kako biste dobili efekat koji će vas oduševiti.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još