BEAUTY SAVETI: Koja šminka odgovara obliku vaših očiju?

Različiti oblici očiju dolaze do izražaja na različite načine. Ako volite svoje oči i želite da one budu u prvom planu, pratite sledeće savete.

Žene sa velikim ili bademastim očima mogu da se raduju svakom trendu u šminkanju. Uz ovaj oblik očiju zaista može da se ispolji kreativnost. Za lepo šminkanje očiju dovoljna je nežno zakrivljena linija na kapku i diskretno obojene trepavice - to je sve što vam je potrebno. Ako želite, možete da isprobate i elegantni izgled ili da primenite ekstravagantnu glamuroznu šminku - sa bademastim ili velikim očima to nije nikakav problem.

Kod okruglih očiju mnogi najpre pomisle na nežne oči srne. I one mogu da se naglase najrazličitijim načinima šminkanja. Naročito lepa varijanta senki je V sa strane koje je vrhom okrenuto ka spolja. Pored toga, trepavice zatamnjene ka spolja, naglašavaju prednosti okruglih očiju.

Žene sa opuštenim kapcima često deluju pomalo umorno ili pod stresom. Razlog za to je da je kapak gotovo nevidljiv kada je oko otvoreno. Prajmer za senke predstavlja važnu osnovu za ovaj poseban oblik očiju, inače će šminka brzo da se razmaže. Kada započnete sa senkom, najbolje je da na pokretni kapak nanesete laganu nijansu i istom senkom stavite mali naglasak ispod luka obrva. Zatim se tamnija nijansa natapa u nabor kapaka, a zatim se uklapa u luk sa svetlim nijansama. Za lep završetak, nanesite tamnu nijansu na spoljni ugao oka, što vizuelno uvećava oko i osigurava otvoren pogled.

Ako želite da male oči učinite većim i blistavijim, možete da koristite svetle ili svetlucave tonove senki. Ove nijanse se zatim nanose na pokretni kapak i ispod luka obrva čime se otvara pogled. Osnovno pravilo je da nanesete senku tako da nijanse postaju tamnije od iznutra ka spolja. Ako želite da nanesete ajlajner, za male oči je to najbolje da učinite u sasvim tankoj varijanti koja se širi ka spolja.

Rastavljene oči je potrebno vizuelno približiti. Takav efekat možete da dočarate povlačenjem ajlajnera duž cele linije trepavica i istovremeno nanošenjem tamnije senke na unutrašnji ugao oka. Senke u svetlim nijansama posebno su pogodne za spoljašnje uglove očiju, kako ne bi dodatno izduživale oko.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još