STRUČNJACI OTKRIVAJU: Zašto je CC krema najbolja zamena za puder tokom leta?

BB krema naširoko je popularan proizvod, a uz nju sve češće čitamo i o CC kremi koju mnogi nazivaju i modernizovanim vidom tonirane kreme.

CC krema ima tri svojstva, kreme za sunčanje, podloge i hidratantne kreme u jednom. Ova vrsta kreme odlična je za pokrivanje tamnih fleka i crvenih mrlja, kao i ujednačavanje tena. Aktivni SPF sastojci štite kožu od oštećenja od sunca, a tu su i sastojci protiv starenja, vitamin C, peptidi i antioksidansi.

Cilj CC kreme je da se stopi sa vašom kožom bez efekta maske.

Prednosti CC kreme

Pre svega, ova krema štiti vašu kožu od štetnih UV zraka koji mogu da dovedu do fotostarenja. Smatra se lakšom "verzijom pudera", što smanjuje verovatnoću da će vam začepiti pore. Ukoliko vam je potrebno dnevno ujednačavanje tena i izgled bez šminke, CC krema bi u ovom slučaju bila vaš idealan saveznik, piše "Healthline".

Dobro je to što je CC krema uglavnom pogodna za sve tipove kože. Ima tendenciju da bude manje masna na koži, što je razlikuje od BB kreme.

Kako koristiti CC kremu?

Da biste koristili CC kremu, počnite sa kožom koja je čista i suva. Prajmer za šminku nije neophodan ispod CC kreme, zapravo može da spreči da krema upije i vlaži vašu kožu. Prstima nanesite kremu na lice. Obratite posebnu pažnju na oblasti koje biste možda želeli da sakrijete ili ispravite boju, kao što su tamni krugovi ispod očiju ili fleke. Ukoliko vam je potrebna veća pokrivenost, preko CC kreme možete da nanesete puder.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još