PROŠAO SA LAKŠIM POVREDAMA: Amerikanac upao u krater Vezuva zbog selfija (VIDEO)

Američki turista, dvadesettrogodišnji Filip Kerol, ispustio je telefon u krater vulkana Vezuv dubok skoro 300 metara i zaglavio se u pokušaju da ga dohvati. Spasioci su konopcima uspeli da ga izvuku na sigurno.

Mladi Amerikanac iz Merilenda sa dva člana porodice posetio je čuveni vulkan Vezuv koji je uništio drevni rimski grad Pompej i prekrio ga pepelom 79. godine nove ere.

Porodica se popela na Vezuv iz grada Otavijano i prišla vrhu vulkana zabranjenom stazom, kako je za "En-Bi-Si njus" rekao Paolo Kapeli iz spasilačke službe.

- Ova porodica je krenula drugom stazom, zatvorenom za turiste, i pored toga što je na kapiji stajao znak da je pristup zabranjen - napominje Kapeli.

Kada su stigli do vrha vulkana koji je visok preko 1.200 metara, Kerol je stao da snimi selfi i telefon mu je upao u krater.

- Pokušao je da dohvati telefon, ali se okliznuo i propao nekoliko metara u krater. Uspeo je da se zadrži da ne upadne do kraja, ali se zaglavio i nije mogao da se izvuče - dodaje rukovodilac spasilačke službe.

- Imao je mnogo sreće. Da se nije zaglavio, pao bi u 300 metara dubok krater - istakao je Kapeli.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još