BANOVIĆ STRAHINJA: Premijera drame Borislava Mihajlovića Mihiza večeras u "Teatrijumu"

"I još vam obraćam pažnju na vreme u kome živimo, mutno i preokretno. Ljulja se, ljulja i koleba sve. Trebaće možda mnogo snage i pameti da se sprovedu naši mali životi kroz uske tesnace ovog napuštenog veka. Biće nam od velike pomoći ako jedni druge primimo onakve kakvi jesmo."

Priča o Banović Strahinji, koja počinje u predvečerje boja na Kosovu, svima je dobro poznata. To je priča u kojoj Banović Strahinja prkosi tradicionalnim, patrijarhalnim vrednostima i surovosti tog doba i umesto moći i sile on hrabro bira plemenitost. Njegova veličina ogleda se u praštanju izdaje, koje se apsolutno kosi sa već etabliranim zakonima politike. U drami Borislava Mihajlovića Mihiza koja ovu narodnu epsku pesmu na genijalan način obrađuje postoji i prisustvo jakih i nezavisnih ženskih likova. Mnogo toga možemo da naučimo od ovog junaka, koji se, uprkos svemu, bori za ono što voli i u šta veruje. "Pomalo je takijeh junaka, ka' što bješe Strahiniću bane."

Režija: Bojan Lazović
Igraju: Fedor Đorović, Vladan Gajović, Gala Šalipur, Beta Đorevska i Nikola Živanović

Koprodukcija pozorišta Teatrijum i CEBEF-a.

PREMIJERA: Sreda, 27. jul u 21 čas. Cena ulaznice: 1.000,00 RSD.
REPRIZA: Subota, 30. jul u 21 čas i ponedeljak, 1. avgust u 21 čas.

Ulaznice za ovu predstavu možete kupiti na sajtu tickets.rs ili na blagajni svakog dana od 19 časova do početka predstave.

Izvor: Pozorište "Teatrijum"
Foto: Promo

Pogledajte još