SKANDAL U ITALIJI: Sveštenik služio misu u kupaćim gaćama, dušek na naduvavanje zamenio oltar (VIDEO)

Katolički sveštenik izazvao je kontroverzu u Italiji jer je prošle nedelje služio misu u kupaćim gaćama u Krotoneu, u Kalabriji, na jugu, a dušek na naduvavanje služio mu je kao oltar.

U saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, nadbiskup Krotonea kritikovao je odluku sveštenika, rekavši da "evharistijsko slavlje ima svoj poseban govor sastavljen od pokreta i simbola koje treba poštovati i ceniti".

Zbog velike vrućine i nedostatka hlada, milanski sveštenik Matija Bernaskoni odlučio je da služi misu u moru na kraju letnjeg kampa u kojem su boravili milanski volonteri iz udruženja Libera, koje upravlja zemljištem oduzetim mafiji.

Događaj su snimile kamere, što je prenelo više medija. Na snimku se vidi sveštenik golih grudi ispred improvizovanog "oltara" okrenut prema svojim vernicima u kupatilu.

Don Matija je u sredu na sajtu parohije objavio pismo upućeno nadbiskupiji, u kojem ističe da "nikako nije bila njegova namera da obezvređuje Evharistiju ili da je koristi za slanje drugih poruka".

- Radilo se samo o misi koja je trebalo da završi radnu nedelju sa mladima koji borave u kampu - rekao je on i uputio izvinjenje.

Javno tužilaštvo u Krotoneu vodi istragu zbog "vređanja verskih osećanja", saopštile su agencije.

Podrška svešteniku stigla je od poslanika Severne lige (krajnje desnice) Manfredija Potentija, koji ga je pohvalio na Tviteru da je "imao hrabrosti da donese hrišćanske vrednosti na plažu".

Izvor: 021.rs/Hina
Foto: BlitzTv - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još