PRODUŽITE MU VEK TRAJANJA: Kako da pravilno očistite kupaći kostim?

Neki od razloga što svi jedva čekaju leto, pored sunčanja i odmaranja, je svakako i kupanje. Odmor pored vode neizbežan je po visokim temperaturama sa kojima se suočavamo. Bilo da je to bazen, reka ili more, uvek je lepo na sebi imati kupaći kostim, koji pored toga što lepo stoji, trebalo bi da bude i očuvan.

Ukoliko ne želite svake letnje sezone da trošite novac na nove kupaće kostime, koji znaju biti veoma skupi, pročitajte trikove kako da sprečite ispiranje boje, istezanje tkanine i učinite da vaš kupaći od prošle godine izgled kao nov.

Šta je potrebno da uradite?

Prvenstveno, trebali bi očistiti ostatke krema ili ulja za sunčanje. Ovakve fleke mogu upropastiti vaš kupaći kostim. Zatim, potopite vaš kupaći u toplu vodu da se oslobodi hlora ili soli. Laganim pokretima istrljajte tkaninu sapunom. Sapun isperite i ostavite kupaći kostim da se osuši.

Ukoliko ne želite da kupaći perete ručno, stavite ga u posebnu kesu za pranje pre nego što uključite mašinu za pranje veša. Na taj način ćete sprečiti istezanje tkanine na vašem kostimu.

Kada ste ga oprali, stavite ga na peškir i ostavite na mesto koje nije direktno izloženo suncu. Ukoliko ga ostavite na suncu, boje će izbledeti.

Fleke koje ne možete da skinete, nikako nemojte grebati noktima. U tom slučaju, najbolje je kupaći kostim odneti na hemijsko čišćenje.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još