IVANA POČIVA KRAJ PRVE RUPE: Donald Tramp sahranio bivšu suprugu na golf terenu zbog poreskih olakšica

Bivši američki predsednik Donald Tramp sahranio je svoju nedavno preminulu bivšu suprugu Ivanu na svom golf terenu u Nju Džersiju, objavili su američki mediji, ocenjujući da je to uradio radi poreskih olakšica.

- Nećete verovati, ali Donald Tramp je možda sahranio Ivanu na svom golf terenu radi poreske olakšice - naslov je američkog magazina "Veniti fer".

Mediji su objavili da su prema zakonima savezne države Nju Džersi zemljišta korišćena za sahranjivanje preminulih oslobođena plaćanja niza poreza, između ostalog na nekretnine, nasleđe i prihode.

Sociološkinja Bruki Harington sa univerziteta Dortmut, autorka knjige o načinima na koji najbogatiji izbegavaju plaćanje poreza, rekla je da je "prvo bila skeptična oko glasina da je Tramp sahranio svoju bivšu suprugu" radi poreskih olakšica, ali da se, istražujući zakone Nju Džersija, uverila da oni to zaista omogućavaju i da zakon ne određuje minimalan broj sahranjenih kako bi se olakšice mogle primeniti, piše "Veniti Fer".

Tabloid "Njujork post" objavio je fotografije usamljenog groba u polju na imanju s malim nadgrobnim natpisom: Ivana Trump, 20. frabruar 1949. – 14. jul 2022.

Ivana Tramp preminula je prošlog meseca posle pada niz stepenice, verovatno nakon što se onesvestila.

"Njujork post" je još 2017. godine objavio da je Tramp dobio dozvolu za Ivanin grob u blizini prve rupe na golf igralištu, ali i više grobova koje mogu kupiti svi koji tamo žele da počivaju.

Izvor: Hina
Foto: ABC News - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još