ZABLISTAJTE OVOG LETA: Četiri jednostavne navike pomoći će vam da se oslobodite akni na leđima

Akne, mitiseri i bubuljice muče veliki broj ljudi. Tokom zimskih meseci kada nosimo džempere i deblju garderobu to nije uočljivo. Međutim, čim dođe leto i period laganije i otvorenije garderobe, počnemo da se osećamo nelagodno zbog tog vidljivog problema.

Bubuljice na ovom delu tela mogu biti vrlo iritantne jer se nalaze pozadi i nisu direktno vidljive našem oku kao one na licu. Da biste ih se rešili, pokušajte da primenite sledeće savete.

1. Češće perite brushaltere

Mnoge žene nemaju naviku čestog pranja brusa. Međutim, pored toga što je izuzetno važno od kog materijala je napravljen, vodite računa jer se znojite i tu se vremenom može razmnožiti veliki broj bakterija. Brushaltere je potrebno prati posle svakog drugog nošenja.

2. Redosled tuširanja

Ako niste znali, leđa bi trebalo tuširati na samom kraju, zato što hemikalije i pojedina ulja u šamponima i regeneratorima mogu začepiti pore kože. Druga stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste sastav preparata kojima tretirate kožu.

3. Redovan piling

Piling kože stavka je koju nikako ne smemo preskočiti - tako uklanjamo mrtve ćelije i podstičemo kožu da se brže i uspešnije obnavlja. Ako ne znate koji preparat za piling da uzmete, pogledajte da li su bazirani na sledećim sastojcima: AHA ili BHA kiselinama. Optimalno bi tebalo da uradite piling 2 do 3 puta nedeljno kako bi se temeljno pročistile pore i uklonio sloj mrtvih ćelija. Salicilna kiselina (BHA) ima sjajna protivupalna svojstva pa se može koristiti leti uz adekvatan zaštitni faktor.

4. Ne preskačite leđa kada mažete telo

Koža na leđima podjednako je bitna kao ona na licu. Ne zaboravite da nanesete sloj hidratantne kreme kako biste nahranili ćelije kože. Ako preferirate da koristite sapun za tuširanje, imajte na umu da oni narušavaju normalan pH faktor kože i previše je isušuju.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još