ZADOVOLJNA SVOJIM IZGLEDOM: Iračka glumica tuži "Ekonomist" jer su koristili njenu fotografiju u tekstu o gojaznosti (VIDEO)

Iračka glumica Enas Taleb tuži list "Ekonomist" zato što su koristili njenu fotografiju da bi ilustrovali članak o tome da su arapske žene "deblje" od muškaraca. Takođe tvrdi i da je fotografija "fotošopirana".

Dobro poznata glumica i voditeljka tok-šoua rekla je da je već pokrenula tužbu protiv britanskog lista, iz kojeg nisu želeli da daju komentar.

Članak "Zašto su žene deblje od muškaraca u arapskom svetu", objavljen krajem jula, koristio je fotografiju Talebove od pre devet meseci na Međunarodnom festivalu "Vavilon" u Iraku.

U njemu se navodi da su siromaštvo i društvene restrikcije koje drže žene u kućama, među razlozima zašto su arapske žene gojaznije od muškaraca.

Dodatni razlog, navodi se u članku, može biti kulturološki, odnosno da muškarci u arapskom svetu vide "obline" kao privlačne.

- Iračani često citiraju Enas Taleb, glumicu sa obimnim oblinama (na fotografiji) kao ideal lepote - piše u članku.

Glumica je okarakterisala članak kao "uvredu za Arapkinje i posebno Iračanke" i upitala uredništvo lista "zašto se interesuju za gojazne žene u arapskom svetu, a ne u Evropi ili SAD".

Magazinu "Nju lajns" takođe je rekla da je zdrava žena i zadovoljna svojim izgledom.

- To mi je najvažnije - navela je glumica.

Izvor: RTS
Foto: enaastaleb/Instagram

Pogledajte još