NOVI NAČIN NEGE LICA: Da li znate šta je "jello" koža?

Jedan od najnovijih trendova na Tik Tok-u, potpuno je zaludeo žene, a u pitanju je tretman lica "jello", koji je smislila jedna od korisnica ove društvene mreže.

Šta je "jello" koža?

"Jello" koža je koža koja je puna, hidrirana i živahna, gotovo poput svežeg želea.

Kako postići osećaj poput želea?

- Ključne su tri stvari. Kolagen, elastin i voda. Svi molekuli neophodni su za kožu koja izgleda mladoliko - rekla je dr Lijani Mak i dodala da se mnogo toga može uraditi sa kožom kako bi se očuvao kolagen.

Budući da ljudi s godinama gube ove prirodno proizvedene belančevine (a neki se jednostavno rađaju s manje), taj se učinak može smanjiti tokom godina.

Dok zaustavljena proizvodnja kolagena čini nerealnim postizanjem kože poput želea jednom kada pređete tridesetu, dr Mak kaže da postoji mnogo toga što se može učiniti da se pomogne. Svi znamo da je prevencija bolja od lečenja, stoga je bitno očuvati kolagen koji već imamo štiteći se od sunca i toksina iz okoline.

Ona predlaže dnevnu dozu antioksidansa vitamina C i snažan SPF od najmanje 30, kako bi se smanjila razgradnja kolagena, kao i retinoid, hidratantna krema i redovan piling.

- Moji kolege i ja bismo se složili da je korišćenje lokalnog retinoida ključno kada se pokušava postići "jello" koža - zaključila je dr Mak.

Izvor: Žena.blic.rs/Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još