ŠTETE VLASIMA: Najveće greške koje pravimo kada se feniramo

Koje god preparate za kosu da koristimo i šta god da uradimo, čini nam se da kosu uvek bolje isfenira frizer. Kada same kod kuće feniramo kosu, primećujemo da se brže masti, da je više naelektrisana i da ne izgleda baš onako kao u salonu.

Stručnjaci tvrde da za to postoji razlog - on leži u nepravilnom feniranju. Od velike je važnosti da fen ne držimo previše blizu i da temperatura nije podešena na maksimum.

- Držite fen na barem tri centimetra udaljenosti od kose i usmerite ga odozgo prema vrhovima - na taj način izbeći ćete pucanje kose - smatraju stručnjaci.

Još jedna česta greška jeste i predugo feniranje u želji da nam kosa ispadne baš onako kako smo zamišljali. Pored toga, pojedini frizeri smatraju da većina dama šamponira kosu dva puta, što je greška po njihovom mišljenju.

- Nema potrebe da šamponirate kosu dva puta jer se na taj načn aktiviraju lojne žleze na glavi, a onda vam kosa postaje masnija. Jedno šamponiranje je sasvim dovoljno - objasnila je britanska frizerka Luis Galvin i objasnila kako se pravilno koristi regenerator:

- Stavite regenerator na kosu i nemojte je potpuno isprati jer se tako proizvod ravnomernije rasporedi, a zatim kosu raščešljajte prstima od vrhova prema korenu. Zapamtite, vaši prsti su nežniji od četke. Ovo je posebno važan savet za osobe koje imaju dugu kosu i za žene koje su u menopauzi, jer im je kosa sklonija oštećenjima.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još