ZABORAVITE NA NJIH: Pet mitova o uklanjanju dlačica sa tela

Znanje je moć, pa je moguće da biste, kada biste znali pravu istinu iza sledećih široko rasprostranjenih mitova, uštedeli mnogo bolova i vremena prilikom odlučivanja o pravom metodu uklanjanja dlačica kod kuće ili u kozmetičkom salonu. Pročitajte u kojih pet glavnih mitova o uklanjanju dlačica konačno treba da prestanete da verujete.

Dlačice postaju gušće nakon brijanja

U ovaj mit mnogi veruju, verovatno zbog osećaja koji stvaraju dlačice dok rastu. U stvari, brijač jednostavno uklanja dlačice sa površine kože, tako da je praktično nemoguće uticati na njihovu boju i debljinu, koja je definisana duboko, u njihovom folikulu. Ako pustite dlačice da izrastu, shvatili biste da su iste kakve su bile i pre brijanja.

Brijanje lica stvara bradu

Isto važi i za lice. Zvezde starog Holivuda, poput Merilin Monro i Elizabet Tejlor su brijale lica da bi uradile piling, dok danas desetine poznatih ličnosti, poput Hude Katan i Kloi Morelo vole dermaplaning i naravno - nisu dobile bradu.

Što je žilet stariji, manja je verovatnoća da ćete se poseći

U stvari, upravo suprotno. Što je brijač čistiji i oštriji, manja je verovatnoća da ćete se poseći. Veliki plus je činjenica da ćete na ovaj način dobiti besprekornije brijanje.

Lasersko uklanjanje dlaka leti može izazvati rak

Uprava za hranu i lekove (FDA) navodi da je lasersko uklanjanje dlaka snop nejonizujućeg zračenja koje se ne smatra opasnim. Svetlosna energija lasera ​​zapravo ostaje površna, na nivou kože. Ovi laseri ne izazivaju oštećenje DNK i mutacije poput jonizujućeg zračenja. Svetlo koje se koristi, ne prodire više od folikula dlake i unutrašnji organi nisu uopšte pogođeni.

Lasersko uklanjanje dlaka radi samo na smeđim dlačicama

Ovo je možda bilo tačno u prošlosti, ali sada postoje mnogi moderni aparati koji su efikasni na bilo kom tipu kože. Ranije se verovalo da će laser raditi na bledim do svetlo smeđim tonovima kože i samo na crnoj do svetlo smeđoj boji dlačica. Međutim, treba napomenuti da se sa najsavremenijim aparatima danas lasersko uklanjanje dlaka može uraditi čak i na tipu kože 6, odnosno čak i na najtamnijoj koži.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još