Srbija lako do polufinala

Mladi košarkaši Srbije sutra će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Hrvatske i Argentine, koji je na programu večeras.

U najboljoj utakmici na ovom šampionatu, reprezentacija Srbije je deklasirala Australiju, koja je u četvrtfinale ušla kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi.

Posle odlične prve četvrtine i manjeg pada u drugoj, košarkaši Srbije su u trećoj deklasirali protivnike i u poslednjih deset minuta ušli sa prednošću od 21 poen.

Poslednji deo igre bio je formalnost, pa su šansu u našem timu dobili igrači koji su do sada imali manju minutažu. I u tom sastavu, reprezentacija Srbije je bez većih problema sačuvala visoku prednost.

Selektor Dejan Mijatović bio je presrećan posle sjajne pobede i pohvalio sve igrače.

"Ovi momci su fantastični. Meč protiv Kanade bio je gotovo eliminacioni, a oni su ostvarili pobedu od 30 poena razlike, danas protiv odlične selekcije Australije slavili su sa 20 poena prednosti
", rekao je Mijatović.

Srbija: Cvetković 15, Vujošević 4, Lambić 12, Krstić, Bogdanović, Mitrović 17, Gujaničić 10, Silađi 5, Bešović 11, Drenovac 17, Igrutinović, Dangubić 2.

Australija: Oldridž 10, Odidži 6, Hasi, Drmić 15, Hadžiomerović 7, Grinvud 25, Mekeron, Krik 11, Sinkler, Tomas, Trist, Dumović.

Pored Srbije, u polufinale su se plasirali Rusija, koja je savladala Sjedinjene Američke Države sa 79:74, i Litvanija, koja je pobedila Poljsku rezultatom 87:75.

Pogledajte još